Κόσμος

Βρετανία: Υψηλές θερμοκρασίες και ξηρασία που οδηγεί σε απαγορεύσεις

Η προειδοποίηση για ακραία ζέστη, η οποία καλύπτει μεγάλο μέρος του νότιου μισού της Αγγλίας καθώς και τμήματα της ανατολικής Ουαλίας, θα είναι σε ισχύ από την Πέμπτη έως το τέλος της Κυριακής με «πιθανές επιπτώσεις στην υγεία, τις μεταφορές και τις υποδομές», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Met, σύμφωνα με την ερτ.

 

Η ζέστη θα αυξάνεται κατά την διάρκεια της εβδομάδας και θα κορυφωθούν την Παρασκευή και το Σάββατο με τις θερμοκρασίες να αυξηθούν άνω των 30 βαθμών Κελσίου για όσους βρίσκονται στις περιοχές προειδοποίησης. Ωστόσο, οι θερμοκρασίες δεν αναμένεται να είναι τόσο ακραίες όσο αυτές του Ιουλίου, όταν σημειώθηκαν νέα εθνικά ρεκόρ.

Υπηρεσία Εθνικής Υγείας προειδοποιεί του πολίτες για προστασία και δημοσιοποιεί μέτρα προφύλαξης.

 

Οι υψηλές θερμοκρασίες και παράλληλα η λειψυδρία έχουν οδηγήσει τις αρχές στην λήψη απαγορευτικών μέτρων. Σε περιοχές της Αγγλίας απαγορεύεται ήδη η χρήση ποτιστικού λάστιχου και αυτόματου ποτισμού.

Οι κάτοικοι του Λονδίνου, του Ντέβον και της Κορνουάλης είναι οι επόμενοι που θα αντιμετωπίσουν πιθανούς περιορισμούς στα ποτιστικά λάστιχα εντός των ημερών, καθώς οι εταιρείες ύδρευσης και η Υπηρεσία Περιβάλλοντος προσπαθούν να ανταποκριθούν στα χαμηλά επίπεδα των αποθεμάτων και των ποταμών.

Επίσης, η εταιρεία ύδρευσης για την ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου (Thames Water) σχεδιάζει να επιβάλει περιορισμούς στη χρήση νερού για τους 15 εκατομμύρια πελάτες της «τις επόμενες εβδομάδες» καθώς πλησιάζει νέος καύσωνας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική 0

Είχε δίκιο ο Όργουελ- Τι απίστευτο πρότεινε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσες για την διαδικτυακή ανωνυμία στην ΕΕ προκαλώντας σοκ

Το διαδίκτυο είναι ο μόνος ακόμη ελεύθερος χώρος διακίνησης ιδεών και απόψεων και αυτό ενοχλεί πολλούς στις Βρυξέλλες
Ελληνοτουρκικά 0

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - «Τους προκαλέσαμε»: Τυχαία δημοσίευση της Ελληνικής ΠΑ θεωρήθηκε από τους Τούρκους «πρόκληση» - Μας «έβαλαν στη θέση μας»

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι αφήνουν να εννοηθεί σαφώς ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία το έκανε για να «τους μπει στο...