Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Συνάντηση Λουκασένκο - Πούτιν: O περιορισμός της διέλευσης από τη Λιθουανία στο Καλίνινγκραντ είναι «κήρυξη πολέμου»

Ο Λουκασένκο δήλωσε ότι η "απομόνωση" της περιοχής Καλίνινγκραντ της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τη Λιθουανία ήταν "στην πραγματικότητα κήρυξη πολέμου". Και ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να βοηθήσει με "μια απάντηση στις πτήσεις του ΝΑΤΟ με πυρηνικά όπλα κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πούτιν, ωστόσο, αντέδρασε επιφυλακτικά, λέγοντας ότι οι Αμερικανοί διατηρούν 200 τακτικές πυρηνικές κεφαλές σε έξι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και έχουν 257 αεροσκάφη έτοιμα να τις χρησιμοποιήσουν. Και πρόσθεσε ότι, κατά τη γνώμη του, δεν υπάρχει ανάγκη για μια απάντηση καθρέφτη τώρα, αλλά υποσχέθηκε ότι η Ρωσία θα παραδώσει πυραυλικά συστήματα Iskander-M στη Λευκορωσία τους επόμενους μήνες.

Επιπλέον, ο Πούτιν πρότεινε στον Λουκασένκο να ανακαινίσει τα αεροσκάφη Su-25 που βρίσκονται σε υπηρεσία με τη Λευκορωσία στα ρωσικά εργοστάσια αεροσκαφών και να αρχίσει να εκπαιδεύει το ιπτάμενο προσωπικό για τη λειτουργία τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Μετά την υπογραφή με την Μόσχα για δεύτερη παρτίδα πυραύλων S-400 οι Τούρκοι προειδοποιούν για ”μπλοκάρισμα” στο Αιγαίο σε περίπτωση ελληνοτουρκικής συρράξεως

Τα ελληνικά νησιά πρέπει να γίνουν άμεσα βάση ισχυρών πυραυλικών συστημάτων (ATACMS και EXOSET) κατά των τουρκικών...