Κόσμος

Παρέλαση της Νίκης στη ρωσική αεροπορική βάση Χμεϊμίμ στη Συρία (Εικόνες)

Στρατιωτική παρέλαση αφιερωμένη στην 77η επέτειο της Νίκης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο πραγματοποιήθηκε στη ρωσική αεροπορική βάση Khmeimim στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας (SAR). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υπουργού Άμυνας του SAR, εκπροσώπων των αρχών και ολοκληρώθηκε με πτήση στρατιωτικού αεροσκάφους, αναφέρει ανταποκριτής του TASS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η παρέλαση ξεκίνησε με την καθιέρωση του Πανό της Νίκης και της κρατικής σημαίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Στη συνέχεια, η στρατιωτική παρέλαση έγινε δεκτός από τον διοικητή της ομάδας στρατευμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο SAR, Αντιστράτηγο Ρομάν Μπερντνίκοφ, στην ομιλία του συνεχάρη τους στρατιώτες και σημείωσε ότι ήταν οι συνεχιστές του έργου των συμμετεχόντων στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο. «Σήμερα, στρατιώτες και αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπερασπίζονται τιμητικά τα συμφέροντα της Ρωσίας στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας και κατά τη διάρκεια μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, συνεχίζοντας επάξια τις νικηφόρες παραδόσεις της πρώτης γραμμής Ήρωες. Είμαστε άξιοι οπαδοί βετεράνων στρατιωτών πρώτης γραμμής, η μνήμη για τους οποίους μεταφέρεται από γενιά σε γενιά», είπε ο Μπερντνίκοφ.

Μεταξύ των επίτιμων προσκεκλημένων της παρέλασης ήταν ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας Alexander Yefimov, εκπρόσωποι των συριακών ενόπλων δυνάμεων, άλλων υπηρεσιών επιβολής του νόμου και της κυβέρνησης της Συρίας. Ο Υπουργός Άμυνας της SAR, Στρατηγός του Σώματος Ali bin Mahmoud Abbas εκφώνησε επίσης πανηγυρικό λόγο. «Αποτίουμε φόρο τιμής με υπερηφάνεια και ευλάβεια στη μνήμη του θάρρους και του ηρωισμού που επέδειξε ο πανίσχυρος σοβιετικός λαός, ο οποίος συνέτριψε την άγρια ​​επιθετικότητα των Ναζί στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο. Σήμερα γιορτάζουμε αυτή τη μεγάλη γιορτή στο έδαφος της βάσης Khmeimim , που έπαιξε τεράστιο ρόλο στην αεροπορική υποστήριξη του συριακού στρατού. Γνωρίζουμε ότι οι ιστορίες των λαών μας είναι στενά αλληλένδετες και ότι στο εξής θα πρέπει να βαδίζουμε μαζί σας προς το μέλλον», είπε.

Μετά την εκτέλεση των εθνικών ύμνων της Ρωσίας και της Συρίας από τους συμμετέχοντες στη στρατιωτική παρέλαση, στρατιωτικό προσωπικό της ομάδας σημαίας, φρουρά τιμής, ομάδα διοίκησης στρατευμάτων, μικτό σύνταγμα αεροπορίας, μηχανοκίνητες μονάδες τουφέκι, πεζοναύτες, αερομεταφερόμενα στρατεύματα, στρατιωτικοί αστυνομία, γυναικείο στρατιωτικό προσωπικό, ιατρικό απόσπασμα ειδικού σκοπού, σύνταγμα αντιαεροπορικών πυραύλων. Επιπλέον, στην παρέλαση συμμετείχαν στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων του ΕΔΕ από τη Ναυτική Σχολή, τάγματα αναγνώρισης και εφόδου. Συνολικά, περισσότεροι από 1,2 χιλιάδες άνθρωποι παρέλασαν κατά μήκος της αεροπορικής βάσης σε σχηματισμό παρέλασης.

Συμμετοχή στρατιωτικού εξοπλισμού

Η παρέλαση συνεχίστηκε με το πέρασμα περισσότερων από 80 μονάδων στρατιωτικού εξοπλισμού, άνοιξε από ένα σοβιετικό τανκ T-34 και ένα αυτοκίνητο με όλμο συντάγματος από τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο. Τα σύγχρονα όπλα και ο στρατιωτικός εξοπλισμός αντιπροσωπεύονταν από τεθωρακισμένα οχήματα Tigr και Typhoon-K, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BTR-82A, συστήματα αντιαεροπορικών πυραύλων και πυροβόλων Pantsir-S, συστήματα τακτικών πυραύλων Iskander και άλλα. Στήλες οχημάτων cross-country με όπλα μεγάλου διαμετρήματος πέρασαν από τον Συριακό Αραβικό Στρατό με παρέλαση στις τάξεις.

Περαιτέρω, προς τιμήν της Ημέρας της Νίκης, αεροπορικός εξοπλισμός των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων και της Πολεμικής Αεροπορίας της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας πέταξαν πάνω από τη Λαττάκεια - ελικόπτερα Mi-8, Ka-52 "Alligator" και Mi-25. Συμμετείχαν επίσης βομβαρδιστικά με πτέρυγα μεταβλητής σάρωσης Su-24M, τα τελευταία μαχητικά Su-35S, υπερηχητικά μαχητικά-βομβαρδιστικά Su-34, αεροσκάφη ανίχνευσης ραντάρ A-50, καθώς και στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη An-26 και Il-38.

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με την ερμηνεία του τραγουδιού «Victory» από τους στρατιωτικούς υπό τη συνοδεία στρατιωτικής μπάντας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Δεν του γλίτωσε ούτε ο βασιλιάς Αιγέας! Τούρκος συγγραφέας προαναγγέλλει την πρώτη φάση του σχεδίου υπαγωγής των νησιών μας στην τουρκική επικράτεια

“Βρώμικα” παιχνίδια με την ιστορία του Αιγαίου παίζουν οι Τούρκοι και ως γνωστόν η ιστορία εκδικείται