Κοινωνία

Κρήτη: Ένας νεκρός μετανάστης στο ναυάγιο στους Καλούς Λιμένες – Διασώθηκαν 28

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Μια ακόμη τραγωδία με μετανάστες σημειώθηκε στην Κρήτη με έναν άνδρα να χάνει τη ζωή του κατά τη διάρκεια επιχείρησης έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή νότια των Καλών Λιμένων. 

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, λέμβος με μετανάστες εντοπίστηκε από εναέριο μέσο της Frontex, σε απόσταση έξι ναυτικών μιλίων νότια-νοτιοδυτικά των Καλών Λιμένων στην Κρήτη.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν παραπλέον πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με σημαία Παναμά και ρυμουλκό, τα οποία προχώρησαν στη διάσωση των 28 αλλοδαπών και στην περισυλλογή της σορού του άνδρα. Η επιχείρηση έγινε υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ).

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Καλών Λιμένων, ενώ δύο από αυτούς διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Μοιρών για την παροχή ιατρικής φροντίδας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ