Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Πρώην διευθυντής της CIA: Ο Πούτιν θα απειλήσει τη Δύση μετά την κατάρρευση του σχεδίου εισβολής στην Ουκρανία

Ο πρώην διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν δήλωσε στην εκπομπή "Deadline" του NBC ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα προσπαθήσει να βρει νέους τρόπους για να επιτεθεί στη Δύση μετά τις αποτυχίες της εισβολής του στην Ουκρανία. 

Ο Μπρέναν συζητούσε με την οικοδέσποινα Νικόλ Γουάλας την τελευταία κίνηση της Μόσχας να αποκόψει την Πολωνία και τη Βουλγαρία από το ρωσικό φυσικό αέριο.

"Μπορώ να τον δω να συνεχίζει να κάνει αυτά τα πράγματα επειδή συνειδητοποιεί ότι το αρχικό του σχέδιο παιχνιδιού μόλις κατέρρευσε εντελώς και επομένως έπρεπε να προσαρμοστεί και να αντιδράσει", δήλωσε η Μπρέναν. 

Κατά την έναρξη της εισβολής, πολλοί πίστευαν ότι η Ουκρανία δεν θα άντεχε ούτε τρεις ημέρες πριν αναδιπλωθεί στις ρωσικές δυνάμεις. 

Μετά από δύο μήνες, ωστόσο, οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να στέκονται ισχυρές και έχουν κρατήσει την πρωτεύουσα Κίεβο μακριά από τα χέρια του Πούτιν. 

Η Ρωσία έχει επανατοποθετήσει τα στρατεύματά της στην ανατολική και νότια Ουκρανία, όπου είχαν μεγαλύτερη επιτυχία στις μάχες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι συνεχείς ενέργειες του Πούτιν εναντίον της Δύσης παρά τα λάθη στην εισβολή έχουν ως στόχο να συσπειρώσουν την υποστήριξη σε Ρώσους συμπαθούντες σε άλλες χώρες και να αποτρέψουν το ΝΑΤΟ από το να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία, δήλωσε ο Μπρέναν. 

Οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν στείλει δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια και όπλα στην Ουκρανία, καθώς και έχουν επιβάλει δεκάδες κυρώσεις στη ρωσική οικονομία ως απάντηση στην εισβολή.

Τα σχόλια του Μπρέναν έρχονται σε μια εποχή που η βία έχει επίσης αυξηθεί στην Υπερδνειστερία, το υποστηριζόμενο από τη Ρωσία αυτονομιστικό έδαφος στη Μολδαβία.

Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι ελπίζει να μην χρειαστεί να εμπλακεί στην περιοχή, προκαλώντας φόβους ότι η Ρωσία θα επεκτείνει τις μάχες πέρα από τα σύνορα της Ουκρανίας. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ