Κόσμος

Ρωσική πρεσβεία σε ΗΠΑ: «Εγκαταλείψτε τα σχέδια για προμήθεια όπλων στην Ουκρανία»

Σε «εγκατάλειψη σχεδίων αναφορικά με την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία» κάλεσε τις ΗΠΑ η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (18/01).

Οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιβεβαιώσουν το ενδιαφέρον τους για τη διπλωματική επίλυση των εντάσεων γύρω από την Ουκρανία, αρνούμενες να προμηθεύσουν όπλα στο Κίεβο, ανέφερε την Τρίτη (18/01) η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση στο Facebook, η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον ανέφερε: «Εάν οι ΗΠΑ είναι πραγματικά αφοσιωμένες στις διπλωματικές προσπάθειες για την επίλυση της ενδοουκρανικής σύγκρουσης, θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα σχέδια για την προμήθεια νέων παρτίδων όπλων για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα, σύμφωνα με την προαναφερθείσα ανακοίνωση, «η Ουάσινγκτον θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στις ουκρανικές Αρχές για να τις πείσει να σταματήσουν να σαμποτάρουν τις Συμφωνίες του Μινσκ».

Η ρωσική πρεσβεία υπενθύμισε, επίσης, ότι η Μόσχα δεν σχεδιάζει να εισβάλει στην Ουκρανία, επισημαίνοντας: «Στις 18 Ιανουαρίου, ο Λευκός Οίκος, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Πενταγώνου μίλησαν με μια φωνή για την απουσία βημάτων αποκλιμάκωσης στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα. Επιπλέον, υποστήριξαν ότι η χώρα μας θα μπορούσε να εισβάλει στη γειτονική κράτος ανά πάσα στιγμή, ακόμη και από το έδαφος της Λευκορωσίας. Τονίζουμε, για άλλη μια φορά, η Ρωσία δεν πρόκειται να επιτεθεί σε κανέναν».

Ακόμα, τονίστηκε το εξής: «Η πρακτική της μετακίνησης στρατευμάτων στο δικό μας έδαφος είναι κυριαρχικό δικαίωμα. Καλούμε να τερματιστεί η υστερία και να μην συσσωρεύονται εντάσεις γύρω από το πρόβλημα του Ντονμπάς και, το πιο σημαντικό, να μην ωθούνται οι "θερμοκέφαλους" στο Κίεβο προς νέες προκλήσεις».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ