Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Συρία: Ο τουρκικός στρατός εκπαιδεύει μαχητές σε φορητά συστήματα αεράμυνας

Ο τουρκικός στρατός εκπαιδεύει 150 μαχητές στη βορειοδυτική συριακή περιοχή της Μεγάλης Ιντλίμπ σε φορητά συστήματα αεράμυνας (MANPAD), ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) στις 9 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την ομάδα παρακολούθησης που εδρεύει στο Λονδίνο, η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε τουρκικό στρατόπεδο κοντά στην πόλη Almastumah στη νότια ύπαιθρο της Idlib.

"Το τρέχον στάδιο θα είναι η παροχή θεωρητικών μαθημάτων για τον τρόπο χρήσης τους [MANPADs] και θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες ένα πρακτικό μάθημα", αναφέρεται στην έκθεση του SOHR.

Το SOHR δεν αποκάλυψε τον ακριβή τύπο των MANPAD που εκπαιδεύονται οι μαχητές. Οι πιο πιθανές επιλογές είναι το αμερικανικής ανάπτυξης FIM-92 Stinger, το οποίο παράγεται τοπικά στην Τουρκία από την ROKETSAN, ή το κινεζικής κατασκευής FN-6, το οποίο προμηθεύτηκε στους Σύρους μαχητές από την Τουρκία και το Κατάρ στις αρχές του πολέμου.

Κατά τη διάρκεια της μάχης του 2019-200 στην ευρύτερη περιοχή της Ιντλίμπ, ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε MANPADs εναντίον συριακών και ακόμη και ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών. Μόνο δύο συριακά ελικόπτερα Mi-17 καταρρίφθηκαν.

Ο τουρκικός στρατός εργάζεται ασταμάτητα για να επεκτείνει τη στρατιωτική του παρουσία στην ευρύτερη περιοχή του Ιντλίμπ, καθώς και για να βελτιώσει τις δυνατότητες των πληρεξουσίων του εκεί.

Πέρυσι, οι τουρκικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή του Ιντλίμπ εκπαίδευσαν περίπου 200 μαχητές στη χρήση αντιαρματικών όπλων και περίπου 400 άλλους σε τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης. Όλα τα μαθήματα εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκαν στο στρατόπεδο Almastumah, μια από τις μεγαλύτερες τουρκικές θέσεις στην περιοχή.

Η τουρκική στρατιωτική ενίσχυση στην ευρύτερη περιοχή του Ιντλίμπ μπορεί σύντομα να προκαλέσει σφοδρή απάντηση από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους, οι οποίοι δεν είναι ευχαριστημένοι με την κατάσταση στην περιοχή.

Ελληνίδα υπήκοος προσεύχεται για τους Τούρκους εισβολείς της Συρίας…

''Σπάραξε η καρδιά της'' κυρία Σελβέρ Αϊντογάν από την Ξάνθη για τους τρεις νεκρούς στρατιώτες στην Συρία…
Έγραψε λοιπόν τα εξής στο FACEBOOK, όπως αναφέρουν τα tourkikanea.gr:

«Κάθε φορά που μπαίνουμε στην Συρία, οι Τούρκοι στρατιώτες μας προστατεύουν και θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή τους διασφαλίζουν την ασφαλή διανομή μας. Πάλι από την περιοχή όπου πηγαίνουμε έφτασε μια πικρή είδηση για τρεις Μάρτυρες μας. Ας αναπαύονται στον Παράδεισο, εύχομαι υπομονή σε αυτούς που έμειναν πίσω.

Εύχομαι ο στρατιώτης Ενές Κοτς, στρατιώτης Ερτουγρούλ Ουλουπινάρ και υπολοχαγός Μουράτ Αλιγιούρτ που έπεσαν ως Μάρτυρες στην περιοχή Πηγή Ειρήνης, ως αποτέλεσμα έκρηξης από νάρκη που παγίδευσε η τρομοκρατική οργάνωση PYD/PKK, να έχουν το έλεος του Αλλάχ. Η πατρίδα να είναι καλά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Τι είδους και πόσο οπλισμό στείλαμε τελικά στην Ουκρανία; Τα καλάζνικοφ, οι S-300, ένα πλοίο με επικίνδυνο φορτίο και ένα άρθρο που δημιουργεί προβληματισμό

"Για παράδειγμα, το πώς η Ελλάδα έφτασε στην κατοχή της 20.000 τυφέκια εφόδου τύπου ΑΚ είναι μια τουλάχιστον...
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Σε γέννησα, θα σε σκοτώσω»! Ρώσοι ειδικοί: Αυτό είναι το μέλλον του Συντάγματος Αζόφ-Αυτοί οι Νατοϊκοί συνελήφθησαν στο Αζοφσταλ

Ρώσοι ειδικοί εκτιμούν ότι οι εθνικιστές του Συντάγματος Αζόφ θα γυρίσουν να δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει... τις...