Κόσμος

Νέο παραλήρημα Τατάρ: «Το ψευδοκράτος είναι τόσο νόμιμο όσο εκείνο των Ελληνοκυπρίων»

Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, σε μια αναφορά στο ψευδοκράτος, είπε ότι το σημαντικότερο καθήκον τους είναι να υπερασπιστούν το «κράτος» τους και τους ανθρώπους τους και να αναπτύξουν την «χώρα» τους.

Όπως μεταδίδει η τ/κ εφημερίδα Güneş, μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε έκθεση στο πλαίσιο της «εβδομάδας εθνικού αγώνα και πεσόντων 21-25 Δεκεμβρίου», ο κ. Τατάρ είπε ότι ανέφεραν σε ολόκληρο τον κόσμο ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» έχει κυριαρχικά δικαιώματα που πηγάζουν από διεθνείς συμφωνίες, ότι αν θα υπάρξει μια συμφωνία στο νησί, αυτή θα μπορούσε να είναι μόνο στη βάση δύο χωριστών κρατών που ζουν πλάι-πλάι και ότι δεν υπήρξε αποτέλεσμα από τις διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν για εξεύρεση λύσης ομοσπονδίας, διότι το παιχνίδι που παίζεται είναι η διοίκηση της μειοψηφίας από την πλειοψηφία και αυτό είναι μια «περιπέτεια» που «θα οδηγήσει τον τουρκοκυπριακό λαό στον αφανισμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ακόμη ότι «δεν μπορούμε ποτέ να ρίξουμε τον λαό μας σε ένα τέτοιο κίνδυνο. Με την στήριξη της Τουρκικής Δημοκρατίας διαδίδουμε αυτή την πολιτική μας στον κόσμο. Έχουμε την ευτυχία να πετυχαίνει αυτή. Το κράτος μας είναι τουλάχιστον τόσο νόμιμο όσο εκείνο των Ελληνοκυπρίων. […] Είμαστε ένα κυρίαρχο κράτος και θα συνεχίσουν για πάντα οι σχέσεις μας με την Τουρκία […]»

Εξάλλου, ο παράνομος Bayrak μεταδίδει ότι ο κ. Τατάρ μεταβαίνει σήμερα στην Άγκυρα για να παραστεί και να μιλήσει σε τελετή που διοργανώνεται από το Κέντρο Πρακτικής και Ερευνών του Τουρκικού Κόσμου του Πανεπιστημίου Γκαζί με την ευκαιρία της «εβδομάδας εθνικού αγώνα και πεσόντων 21-25 Δεκεμβρίου». Στην τελετή θα μιλήσει και ο καθηγητής Δρ. Νετζμί Ιλχάν, γιος του Ταγματάρχη Νιχάτ Ιλχάν η οικογένεια του οποίου δολοφονήθηκε το 1963.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Ο ρωσικός Στρατός βγάζει τα "γάντια"! Κατέρριψαν MiG-29 & Su-24- Ισοπέδωσαν τον σταθμό ραντάρ των S-300- Ουκρανοί: Καταστρέψαμε ρωσικά Τ/Θ αξίας 20 εκατ. (Βίντεο)

Ουκρανός Υπουργός Αμύνης: Βρήκαμε τον τρόπο και καταστρέφουμε τα ιρανικά drones, μεγάλη επιτυχία! Καντίροφ: Επελαύνουμε...
Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...