Κόσμος

«Φαινόμενο Μαντέλα» έπαθε ο Τατάρ: «Οι Τουρκοκύπριοι έζησαν μια «γενοκτονία»

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, σε δηλώσεις του χθες στα πλαίσια συνάντησης που είχε με το «σύνδεσμο οικογενειών μαρτύρων και αναπήρων πολέμου», υποστήριξε ότι η ρητορική που υποστηρίζει ότι η ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο θα φέρει ειρήνη και ισότητα, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού στην ουσία, όπως ισχυρίστηκε με την «ομόσπονδη λύση η τουρκοκυπριακή πλευρά θα μετατραπεί σε μπάλωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας», σύμφωνα με τη «Χαλκίν Σεσί».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ισχυριζόμενος ότι με την ομόσπονδη λύση παίζονται παιχνίδια σε βάρος των Τουρκοκυπρίων, αφού στόχος είναι η κατάργηση των εγγυήσεων της Τουρκίας, ο κ. Τατάρ υποστήριξε επίσης ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν ποτέ οι Τουρκοκύπριοι να επιστρέψουν στις άσχημες περιπέτειες που έζησαν πριν από το 1974.

«Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε ποτέ τις εγγυήσεις της Τουρκίας», επανέλαβε ο Ερσίν Τατάρ, ισχυριζόμενος εκ νέου ότι η παρουσία του τουρκικού στρατού στο νησί έχει φέρει την ειρήνη και το γεγονός, όπως ανέφερε ότι από το 1974 και εντεύθεν δεν έχει χυθεί ούτε μια σταγόνα αίμα στο νησί, αποτελεί ένδειξη για αυτό.

Ανάφερε ακόμα ότι αν κάποιος κοιτάξει τις διεθνείς συμφωνίες θα αντιληφθεί ότι στο νησί υπάρχουν «δυο κυρίαρχοι λαοί», και είπε ότι καταβάλλουν κάθε είδους προσπάθεια για να γίνουν αποδεκτά τα κυριαρχικά δικαιώματα των δύο «λαών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατηγορώντας την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν επιθυμεί τη λύση του Κυπριακού, ο Τατάρ ισχυρίστηκε ότι «κάποιοι αντιπολιτευόμενοι κύκλοι δεν λένε την αλήθεια και υποστηρίζουν τάχα ότι η ομοσπονδία θα επιφέρει την ισότητα και την ειρήνη. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η ομοσπονδία στην οποία αναφέρονται, σημαίνει συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατάργηση της τδβκ, και μετονομασία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Κυπριακή Ομόσπονδη Δημοκρατία με συνταγματική τροποποίηση. Και οι Τουρκοκύπριοι εκεί θα γίνουν μπάλωμα».

Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, σε δηλώσεις του στα πλαίσια της τέλεση μνημόσυνου για την «εβδομάδα μαρτύρων», ο Τατάρ χαρακτήρισε «απάνθρωπες τις ενέργειες του ελληνικού-ελληνοκυπριακού διδύμου που στόχο είχαν την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα», υποστηρίζοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι έζησαν μια «γενοκτονία», όπως τη χαρακτήρισε. Παρόλα αυτά, είπε, κατάφεραν και επιβίωσαν με τη στήριξη που τους παρείχε η Τουρκία.

Υποστηρίζοντας ότι με τις θυσίες των μαρτύρων τους κατάφεραν σήμερα να έχουν «ένα κράτος και να ανεξάρτητα και ελεύθερα», ο Τατάρ επανέλαβε ότι αν θα υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία στην Κύπρο, αυτή πρέπει να βασίζεται στην «συνεργασία των δύο κυρίαρχων κρατών» στο νησί. «Σε αυτό τον αγώνα, η Τουρκία βρισκόταν πάντοτε στο πλευρό μας και θα συνεχίσει να βρίσκεται. Το πιο βασικό είναι το κράτος μας, η κυριαρχία μας, η ανεξαρτησία μας και η περαιτέρω ενδυνάμωση των άρρηκτων σχέσεων μας με την Τουρκία», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αφρική 0

Ο Λίβυος υφυπουργός εξωτερικών στοχοποιεί την Ελλάδα για τις έρευνες νοτίως της Κρήτης-Ετοιμάζεται η καθαίρεση του φιλότουρκου Πρωθυπουργού;

Σοβαρό επεισόδιο με Τούρκο ειδικό που κατηγόρησε την Αίγυπτο για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έλαβε...