Κόσμος

Οι δυνάμεις του ρωσικού ναυτικού παρακολουθούν τις κινήσεις της γαλλικής φρεγάτας Auvergne στη Μαύρη Θάλασσα

Οι δυνάμεις του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας παρακολουθούν τη γαλλική φρεγάτα Auvergne που εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε την Τρίτη το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας της Ρωσίας.

«Οι δυνάμεις του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχουν αρχίσει να παρακολουθούν την φρεγάτα Auvergne του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού που έχει εισέλθει στη Μαύρη Θάλασσα», αναφέρει η δήλωση.

Στις 9 Δεκεμβρίου, ρωσικά μαχητικά Su-27 σηκώθηκαν για να αναχαιτίσουν γαλλικά και αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Επίσης, ένα μαχητικό Su-30 της Ρωσικής Αεροδιαστημικής Δύναμης αναχαίτισε ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα στις 10 Δεκεμβρίου.

Η γαλλική φρεγάτα Auvergne (D654) είναι ένα πολεμικό πλοίο πολλαπλών χρήσεων με οπλισμό πυραύλων και πυροβολικού εκτοπίσματος 6.000 τόνων. Η γαλλική φρεγάτα μπήκε σε υπηρεσία το 2015. Η φρεγάτα φέρει ως βασικό οπλισμό το πυραυλικό σύστημα Exocet MM40 Block 3 με οκτώ συστήματα εκτόξευσης και επίσης 16 πυραύλους κρουζ με βεληνεκές κρούσης έως και 1.000 km.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ