Κόσμος

Βρετανία: Ο υπέρτατος ρατσισμός - Απέλυσαν οδηγό λεωφορείου έπειτα από 34 χρόνια επειδή ήταν κοντή

Χωρίς εργασία βρέθηκε έπειτα από 34 χρόνια μια Αγγλίδα οδηγός λεωφορείου, καθώς απολύθηκε με την δικαιολογία ότι ήταν «πολύ κοντή». Η Τρέισι Σκόουλς που εργαζόταν ως οδηγός στο Μάντσεστερ για περισσότερο από τρεις δεκαετίες, ειδοποιήθηκε τον περασμένο μήνα για την απόλυσή της.

Ο λόγος που την άφησαν ήταν επειδή η εταιρεία λεωφορείων που εργαζόταν, επανατοποθέτησε τους καθρέφτες στα οχήματά της, πράγμα που σημαίνει ότι το ύψος της Τρέισι δεν την ευνοούσε, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αφεντικά της ισχυρίστηκαν ότι με αυτή την αλλαγή, η γυναίκα δεν είχε πλέον την ικανότητα να οδηγεί με ασφάλεια τα λεωφορεία και της πρόσφεραν μια άλλη εναλλακτική θέση στην εταιρεία, αλλά με λιγότερες ώρες και φυσικά με μικρότερο μισθό.

Η 57χρονη γυναίκα απέρριψε την πρόταση και έλαβε ειδοποίηση με χρονικό περιθώριο 12 εβδομάδων. «Είναι αποκαρδιωτικό. Είμαι χήρα με τρία παιδιά, έχω δάνειο για το σπίτι και πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Ποτέ δεν χρειάστηκε να εμπλακώ με το σωματείο όλα αυτά τα χρόνια. Έλυνα πάντοτε μόνη μου αν είχα κάποιο πρόβλημα», είπε η Τρέισι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αλλαγές στους καθρέφτες δυσκολεύουν την Τρέισι, η οποία προσθέτει γεμάτη απογοήτευση: «Για πολλά χρόνια μπορούσα να οδηγώ όλα τα λεωφορεία. Αλλά τώρα δεν υπάρχουν οχήματα που μπορώ να οδηγήσω. Είμαι έκπληκτη που πάνε να με ξεφορτωθούν έπειτα από 34 χρόνια. Λατρεύω τη δουλειά μου και δεν θέλω να τη χάσω».

Η Τρέισι ετοιμάζεται να δώσει τον αγώνα της και δεν είναι μόνη, καθώς έχουν μαζευτεί παραπάνω από 1.700 υπογραφές υποστήριξης από συναδέλφους της.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ