Κόσμος

«Πολύ πιθανή στο εγγύς μέλλον» μια νέα συνάντηση Πούτιν-Μπάιντεν λέει το Κρεμλίνο

Μια συνάντηση μεταξύ των προέδρων Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας και του Τζο Μπάιντεν των Ηνωμένων Πολιτειών είναι πιθανή σε «μία ή την άλλη μορφή» μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Πεσκόφ είπε ότι ο βοηθός του Ρώσου Προέδρου. Γιούρι Ουσάκοφ και η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για πολιτικές υποθέσεις Βικτόρια Νούλαντ, στην πρόσφατη συνάντησή τους, συζήτησαν "διάφορες επιλογές και ορισμένες συμφωνίες".

"Θα σας ενημερώσουμε μόλις οριστικοποιηθούν ως προς τη μορφή και τις ημερομηνίες", είπε.

Ερωτηθείς για το αν ήταν εφικτή μια τέτοια συνάντηση φέτος, ο Πεσκόφ είπε ότι "είναι ρεαλιστική με τη μία ή την άλλη μορφή. Θα σας ενημερώσουμε εκ των προτέρων."

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Ουσακόφ και η Νούλαντ κατέληξαν σε κάποια συμφωνία "όσον αφορά τις προοπτικές για περαιτέρω διάλογο στο υψηλότερο επίπεδο στο εγγύς μέλλον".

Σε σύνοδο ολομέλειας της Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας στις 14 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος Πούτιν ανέφερε ότι η Νούλαντ, κατά την επίσκεψή της στη Μόσχα, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επαφών στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο Πούτιν και ο Μπάιντεν πραγματοποίησαν σύνοδο κορυφής στη Γενεύη στις 16 Ιουνίου. Ήταν η πρώτη τους πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση καθώς και η πρώτη σύνοδος Ρωσίας-ΗΠΑ από το 2018. Η εκδήλωση προτάθηκε από την αμερικανική πλευρά. Ο Πούτιν σημείωσε μετά τις συνομιλίες κορυφής ότι η Μόσχα και η Ουάσινγκτον θα μπορούσαν να συμφωνήσουν στους κανόνες συμπεριφοράς στους τομείς της στρατηγικής σταθερότητας, της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και των περιφερειακών συγκρούσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ