Κόσμος

Γιατί δεν πήγε ο Ερντογάν στην Πλατφόρμα της Κριμαίας-Κατηγορούν τον Βαρθολομαίο ως σαμποτέρ της Τουρκίας

Σοβαρά διπλωματικά...απόνερα που φτάνουν μέχρι το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει η σύνοδος της “Πλατφόρμας της Κριμαίας” την οποία αναλύσαμε σε επαναλαμβανόμενα ρεπορτάζ τις προηγούμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται πως στη σύνοδο δεν παραβρέθηκε όπως αναμενόταν από τους διοργανωτές ο Ερντογάν προς απογοήτευση πολλών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα United World International αναφέρει πως η σύνοδος ήταν στην πραγματικότητα μια παγίδα για την Άγκυρα. Το UWI παρουσίασε τους ισχυρούς δεσμούς των διοργανωτών με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Οργανισμό Fethullah Gülen και ανέφερε λεπτομερώς ότι ο Pete Buttigieg, ο υπουργός Μεταφορών που επρόκειτο να εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στη σύνοδο κορυφής και αντικαταστάθηκε τελευταία στιγμή, είναι ακτιβιστής LGBT και φίλος του PKK/ PYD. Η UWI έχει περιγράψει ότι η σύνοδος κορυφής έχει ένα σκοπό που στοχεύει άμεσα τη Ρωσία και έτσι θα βλάψει βαθιά τις τουρκο-ρωσικές σχέσεις, οι οποίες είναι υψίστης σημασίας στους επόμενους καιρούς, όπως υποστηρίζει.

Έτσι δικαιολογεί την απουσία του Ερντογάν...

Δεν σταματάει όμως εκεί καθώς υποστηρίζει πως και η επίσκεψη Βαρθολομαίου στο Κίεβο θα σαμποτάρει επίσης την ισορροπία που η Άγκυρα επιδιώκει να δημιουργήσει μεταξύ Κιέβου και Μόσχας. Ο Βαρθολομαίος είναι πολίτης της Τουρκίας και θα εκληφθεί ως εκπρόσωπος της Άγκυρας, λέει το άρθρο. Η επίσκεψή του θα δώσει μια ευκαιρία σε εκείνες τις ομάδες στην Ουκρανία που είναι εχθρικές τόσο προς τη Ρωσία όσο και προς την Τουρκία, λέει η ιστοσελίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Καταδικάζει την επίσκεψη μιας προσωπικότητας όπως ο Βαρθολομαίος στο Κίεβο τις ίδιες ημέρες με την εκδήλωση, η οποία στοχεύει μόνο στην στοχοποίηση της Ρωσίας και στη δημιουργία εκλογικής υποστήριξης για τον Ζελένσκι, μιλάει για “τις παγίδες που έθεσαν οι ΗΠΑ, η Ουκρανία και το Πατριαρχείο εναντίον της Τουρκίας” και καταλήγει πως η συμμετοχή της Τουρκίας στη σύνοδο κορυφής της Πλατφόρμας της Κριμαίας έρχεται σε αντίθεση με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ