Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Χακάρισμα στην άσκηση “Sea Breeze”: Απειλή να έρθουν στο φως τα δεδομένα όλων των συμμετεχόντων

Σε πολλούς μπελάδες έβαλαν χάκερς τις χώρες που συμμετείχαν στην πολυήμερη και περιβόητη άσκηση Sea Breaze στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Σήμερα ο διοικητής των ναυτικών δυνάμεων της Ουκρανίας, Ναύαρχος Oleksiy Neizhpapa, δήλωσε ότι η ναυτική άσκηση Sea Breeze-2021 είχε ολοκληρωθεί, αλλά χθες το χακάρισμα στα αρχεία του ουκρανιού ναυτικού “άναψε φωτιές” .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Οι ασκήσεις Sea Breeze-2021 έχουν ολοκληρωθεί! Όλες οι εργασίες που έχουν ανατεθεί έχουν ολοκληρωθεί πλήρως", είπε ο Ουκρανός Ναύαρχος.

 

Απειλητικό χακάρισμα

 

Ο ιστότοπος του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας παραβιάστηκε χθες από τον χάκερ ονόματι "Joker DNR" ο οποίος και ανέλαβε την ευθύνη και απειλεί να φέρει στο φως τα δεδομένα των συμμετεχόντων στο Sea Breeze, κάτι που θα αποτελούσε στρατιωτική σεισμική αποκάλυψη!

Αντί για όλες τις ειδήσεις του ιστότοπου, μια φωτογραφία του "Joker" και ενός κειμένου δημοσιεύτηκε στην κύρια σελίδα(βλέπε φωτο). Αργότερα, κατά τη μετάβαση στον ιστότοπο, το πρόγραμμα περιήγησης άρχισε να εμφανίζει το μήνυμα: "Δεν υπάρχει σύνδεση με τον ιστότοπο."

Στην ανάληψη ευθύνης ο "Τζόκερ" είπε ότι "κατέλαβε" την διαδικτυακή τοποθεσία των Ναυτικών Δυνάμεων της Ουκρανίας με κάποιους άλλους πόρους υπό τον έλεγχό του και υποσχέθηκε να δημοσιεύσει τους καταλόγους των συμμετεχόντων στις ναυτικές ασκήσεις Sea Breeze

"Θέλω όλος ο κόσμος να γνωρίζει ότι όλοι όσοι συνεργάζονται με την Ουκρανία θα έχουν μόνο προβλήματα και ταπείνωση. Πολλή ταπείνωση! Ah-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha ...", έγραψε.

Επίσης, στο κανάλι του δημοσίευσε έναν αριθμό εγγράφων που φέρεται να σχετίζονται με τις γλώσσες postcript λέγοντας "και αυτή είναι μόνο η αρχή."

Το PostScript είναι μια γλώσσα περιγραφής σελίδας στην επιχείρηση ηλεκτρονικών εκδόσεων και επιτραπέζιων εκδόσεων. Είναι μια δυναμικά δακτυλογραφημένη, συνδυαστική γλώσσα προγραμματισμού.

Σαν να μην έφτανε αυτό το απόγευμα της 6ης Ιουλίου, οι ιστότοποι πολλών κρατικών φορέων της Ουκρανίας σταμάτησαν να λειτουργούν . Ωστόσο, η δυσλειτουργία τελείωσε αρκετά γρήγορα και οι ειδικοί διαπίστωσαν την αιτία της. Συγκεκριμένα οι ιστότοποι του Γραφείου του Προέδρου, της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, του Εθνικού Γραφείου Καταπολέμησης της Διαφθοράς, της Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικών, της Κρατικής Υπηρεσίας Ειδικών Επικοινωνιών και Προστασίας και του Κρατικού Γραφείου Ερευνών σταμάτησαν να λειτουργούν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ