Κόσμος

Η “Μαύρη Θάλασσα” “Κερκόπορτα” παγκόσμιας σύρραξης-Μυστικά έγγραφα και κινήσεις με κομμένη την ανάσα

Μυστικές διαδρομές και σκοτεινά δρομολόγια ακολουθεί η Ρωσο-Βρετανική πρόσφατη στρατιωτική σοβαρή διένεξη στην Μαύρη Θάλασσα.

Και στην μέση η Τουρκία που αναζητάει...ρόλο! Την ίδια στιγμή ξεκινάει στην περιοχή η στρατιωτική άσκηση "Sea Breeze", που επιδιώκει την επίδειξη της δυτικής ισχύος και την πρόκληση των Ρώσων.

 

Μυστικά έγγραφα

 

Καταρχάς, σε συνέχεια της ρωσοβρετανικής διένεξης το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας θα ελέγξει τη διαρροή μυστικών εγγράφων σχετικά με τη λειτουργία του πλοίου Defender κοντά στην Κριμαία. Αφού βρέθηκαν μυστικά έγγραφα σχετικά με τη λειτουργία του πλοίου κοντά στην Κριμαία , το Υπουργείο Άμυνας της χώρας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διενεργήσει έλεγχο.

Αυτό ανακοινώθηκε στο Twitter από την υπηρεσία Τύπου του τμήματος. "Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά την ασφάλεια και ξεκινήσαμε μια έρευνα. Ο υπάλληλος στη συνέχεια ανέφερε την απώλεια. Περαιτέρω σχόλια είναι ακατάλληλα", ανέφερε η δήλωση. Το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας είπε επίσης ότι το υπουργείο ενημερώθηκε για το περιστατικό την περασμένη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται πως βρέθηκαν μυστικά έγγραφα του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας πίσω από μια στάση λεωφορείου στο Κεντ (Μεγάλη Βρετανία), τα οποία περιέχουν λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία του Defender και του βρετανικού στρατού στα ύδατα της προσαρτημένης από τη Ρωσία Κριμαίας. Μετά από αυτό, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών γελοιοποίησε την απώλεια μυστικών εγγράφων σχετικά με τον Defender .

Στο μεταξύ παράξενες κινήσεις του βρετανικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα, βλέπει ο Τούρκος αρθρογράφος και αναλυτής, Χασμέτ Μπαμπάογλου, και αφού κάνει μια ιστορική διαδρομή πίσω στο 1914, υποστηρίζει πως για πολλούς ιστορικούς, η πόρτα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου άνοιξε με το «περιστατικό στην Μαύρη Θάλασσα», καθώς επίσης και πως η διαδικασία που οδήγησε στην κατάρρευση των δύο αυτοκρατοριών (Ρωσία και Οθωμανική Αυτοκρατορία) ξεκίνησε στη Μαύρη Θάλασσα.

Για το δε περιστατικό με το Defender σχολιάζει: “Είναι περίεργο το ότι το βρετανικό πλοίο πλησιάζει κρίσιμα σημεία, ενώ όλοι παρακολουθούν τις κινήσεις του αμερικανικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα. Είναι σαφές... Ούτε ο κόσμος ούτε η Τουρκία μπορούν να ανεχθούν την "παράξενη" κατάσταση στον Εύξεινο Πόντο”.

 

Μαύρη Θάλασσα: Ξεκινά η "Sea Breeze"

 

Οι τόνοι μεταξύ Ρωσίας και Δύσης αντί να πέφτουν μετά την συνάντηση ΜΠάιντε-Πούτιν αυξάνονται. Η διεθνής στρατιωτική άσκηση"Sea Breeze" ξεκινά τώρα στη Μαύρη Θάλασσα. Κάτι που αποτελεί δυτικη΄επίδειξη δύναμης και σίγουρα μια νέα πρόκληση για τη Μόσχα.

Λίγες μέρες μετά από το συμβάν με το βρετανικό πολεμικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα, χιλιάδες στρατιώτες και δεκάδες πλοία και αεροπλάνα από 32 χώρες θα λάβουν μέρος στη στρατιωτική άσκηση "Sea Breeze", της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ και η Ουκρανία. Ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η άσκηση θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, η φετινή άσκηση στη Μαύρη Θάλασσα, η οποία διεξάγεται τακτικά από το 1997, είναι η μεγαλύτερη στο είδος της μέχρι σήμερα. .

Η Μόσχα θα παρακολουθεί στενά όταν 5.000 στρατιώτες, 32 πλοία και 40 αεροπλάνα θα.... εκπαιδεύονται μαζί στη Μαύρη Θάλασσα κατά τη διάρκεια της άσκησης "Sea Breeze". Το ρωσικό ναυτικό παρακολουθούσε ήδη το αμερικανικό "USS Ross" το Σάββατο όταν εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο το Υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Στο τέλος της άσκησης το περασμένο καλοκαίρι, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δήλωσε ότι η Μαύρη Θάλασσα ήταν μια ουσιαστική οδός που ήταν ζωτικής σημασίας για το θαλάσσιο εμπόριο και την ασφάλεια σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η εκπρόσωπος του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ Μαρία Ζαχάροβα χαρακτήρισε την άσκηση ως πρόκληση που στοχεύει επίσης να φέρει όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.

Και βέβαια υπάρχει μια σιγοβράζουσα σύγκρουση μεταξύ των λεγόμενων ανεξάρτητων δημοκρατιών στο Λούγκανσκ και στο Ντόνετσκ και στην Ουκρανία. Η κατάπαυση του πυρός καταρρέει με αυξανόμενη συχνότητα και η Ρωσία συγκεντρώνει όπλα και στρατεύματα στην συνοριακή πλευρά της αναφέρουν πηγές από την περιοχή.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ