Κόσμος

Τρομοκρατία: 16χρονος Σύριος καταδικάστηκε σε φυλακή στη Νορβηγία

Το Επαρχιακό Δικαστήριο του Όσλο, καταδίκασε ένα 16χρονο αγόρι από τη Συρία σε 5 χρόνια φυλάκιση επειδή σχεδίασε τρομοκρατική πράξη στη Νορβηγία χρησιμοποιώντας δηλητήριο ή εκρηκτικά και επειδή υποστήριζε την τρομοκρατική οργάνωση ISIS.

Το δικαστήριο ανέστειλε 3 χρόνια της ποινής φυλάκισης που εκδόθηκε λόγω του καθεστώτος ανήλικου παιδιού. "Το δικαστήριο είναι πεπεισμένο ότι ο κατηγορούμενος, παρά τη νεαρή του ηλικία, έλαβε εσκεμμένα την απόφαση να διαπράξει τρομοκρατική ενέργεια", δήλωσεο Ίνγκβιλ Μπόε Χόρνμπουργκ, δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου του Όσλο.

Το δικαστήριο αποφάσισε να μην επιβάλει τιμωρία ανάλογη της ηλικίας του για το περιστατικό και αποφάσισε ότι το παιδί "υπάρχει κίνδυνος να επαναλάβει το έγκλημα και ότι η ποινή φυλάκισης είναι απαραίτητη και υποχρεωτική". Το δικαστήριο δήλωσε ότι εάν το παιδί είχε γίνει 18 ετών, η ποινή μπορεί να ήταν έως 11 χρόνια.

Το αγόρι από την Συρία, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί, δήλωσε στο δικαστήριο ότι είχε αγοράσει τα απαραίτητα υλικά για να φτιάξει δηλητήριο και ότι δεν σκόπευε να βλάψει κανέναν.

Το αγόρι παραδέχθηκε ότι δωρίζει χρήματα σε έναν ιστότοπο που υποστηρίζει το ISIS. Αναφέρθηκε επίσης ότι κατέβασε υλικό σχετικά με τον τρόπο κατασκευής και χρήσης εκρηκτικών από το Διαδίκτυο.

Χθες γράφαμε για την Ολλανδία όπου δύο άτομα καταδικάστηκαν αλλά ο φόβος παραμένει

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ