Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Μετωπική του Μακρόν με τους στρατηγούς-Πρώτη έρευνα της δικαιοσύνης εις βάρος απόστρατου για υποκίνηση βίας

Πριν από λίγες μέρες γράφαμε για τον “Μακρόν τον στρατηγοφάγο” με αφορμή αφενός το ζήτημα της πρόσφατης επιστολής μεγάλης ομάδας στρατιωτικών προς τον Γάλλο πρόεδρο, που πρώτο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ανέδειξε , και αφετέρου με αφορμή την τελευταία είδηση για αποχώρηση ενός ακόμη αρχηγού των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η μετωπική του Μακρόν με τους στρατηγούς που ζητούσαν πιο πατριωτική και εθνική πολιτική και μέτρα για την ασυλλόγιστη μετανάστευση, κορυφώνεται αφού χθες η γαλλική δικαιοσύνη “έστησε στο απόσπασμα” έναν εκ των στρατηγών που υπέγραψε την πολυθρύλητη επιστολή!

Συγκεκριμένα ξεκίνησε έρευνα εναντίον ενός απόστρατου στρατηγού που κατηγορείται ότι έκανε αντισημιτικά σχόλια στο CNews.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ντομινίκ Ντελαουάρντ, υπογράφων της παρέμβασης προς τον Μακρόν που συντάραξε την γαλλική πολιτική σκηνή έκανε παρόμοια σχόλια την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής του συντηρητικού τηλεοπτικού καναλιού με οικοδεσπότη τον γνωστό παρουσιαστή Ζαν-Μαρκ Μοραντίνι.

Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε την Παρασκευή 18 Ιουνίου ότι ξεκίνησε έρευνα για τον Ντομινίκ Ντελαουάρντ, στρατηγό που αποσύρθηκε από τα μέσα της δεκαετίας του 2010, ο οποίος κατηγορείται ότι έκανε αντισημιτικές παρατηρήσεις την ίδια μέρα στο τηλεοπτικό κανάλι CNews.

«Η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε σήμερα έρευνα για “δημόσια δυσφήμιση και υποκίνηση μίσους και βίας λόγω της προέλευσης ή της συμμετοχής σε μια εθνική ομάδα, έθνος, φυλή ή θρησκεία”» , ανακοινώθηκε για τη δίωξη στο πρακτορείο Agence France-Presse. Η έρευνα ανατέθηκε στην υπηρεσία για την καταστολή της παραβατικότητας σε πολίτες

Τον Νοέμβριο του 2020, σχολιάζοντας σε ένα blog σχετικά με τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, ο κ. Delawarde μίλησε για «την υπόθεση μιας μεγάλης απάτης» , προσθέτοντας περί “μέσων τα οποία γνωρίζουμε ποιος το ελέγχει”... Την Παρασκευή, στο CNews, ο επικοινωνιολόγος Claude Posternak ρώτησε τον κ. Delawarde "ποιος ελέγχει" αυτό το "πακέτο" .

Ο στρατηγός χαμογελώντας απάντησε: «Γνωρίζετε πολύ καλά ποιος ελέγχει το πακέτο μέσων ενημέρωσης στον κόσμο και στη Γαλλία. Ποιος ελέγχει την Washington Post , τους New York Times, και όλες τις εφημερίδες σε διάφορες ομάδες, ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι ...; », προσποιείται ότι αναρωτιέται.

“Δηλαδή ποιοι” , επιμένει ο κ. Posternak.

«Αυτή είναι η κοινότητα που γνωρίζετε καλά», απαντά ο κ. Delawarde εννοώντας προφανώς τους Εβραίους!

Και τότε ο οικοδεσπότης κόβει την συζήτηση λέγοντας “θα σταματήσουμε εκεί, στρατηγέ μου, λυπάμαι”. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε να το πούμε στον αέρα, λυπάμαι, κόβουμε, αφαιρούμε τον λόγο από τον στρατηγό» , λέει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Twitter, η Διεθνής Ένωση κατά του Ρατσισμού και του Αντισημιτισμού, η ένωση SOS Racisme και η Ένωση Εβραίων Φοιτητών της Γαλλίας (UEJF) κατήγγειλαν αυτά τα σχόλια. Ως εκ τούτου, το UEJF θεώρησε ότι ο στρατηγός είχε δείξει "το πρόσωπό του, το ρατσιστικό και αντισημιτικό" .

Ο κ. Delawarde είναι ένας από τους 20 στρατηγούς που υπέγραψε την επιστολή στον Μακρόν στα μέσα Απριλίου στην εβδομαδιαία εφημερίδα Valeurs Actuelles , μια επιστολή που επικρίνει «την αποσύνθεση» ενάντια στον «Ισλαμισμό» και τις «ορδές» στα προάστια...

Πάντως αξίζει να υπενθυμίσουμε πως στις αρχές Μαϊού η Γαλλική δικαιοσύνη είχε αποφανθεί πως “Δεν πρέπει να oδηγηθούν σε δίκη οι Στρατηγοί'”

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ