Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τουρκική επίθεση σε Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρο για την πτήση πάνω από το μνημείο του υποσμηναγού Σιαλμά

Στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα βρέθηκε σήμερα ο Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Μετά την προγραμματισμένη ενημέρωση πήγε στην 337 Μοίρα και έλαβε μέρος σε προγραμματισμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ πέταξε πάνω από τον Άγιο Ευστράτιο και στο ακρωτήρι που βρίσκεται το μνημείο για τον Ήρωα πιλότο μας, Υποσμηναγό Νικόλαο Σιαλμά, που έπεσε για την Πατρίδα στις 18 Ιουνίου 1992 αναχαιτώντας τουρκικά αεροσκάφη, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απένειμε φόρο τιμής. 

https://www.youtube.com/watch?v=J0iCmiHvk1E

Ακριβώς 29 χρόνια έπειτα από τη θυσία του Υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επέλεξε να προχωρήσει σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού και ταυτόχρονα να στείλει ένα ακόμη ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει των κρίσιμων μηνών που ακολουθούν. 

Aυτή η κίνηση ενόχλησε τους Τούρκους, με τον λογαριασμό που ελέγχεται από την ΜΙΤ να αναφέρει τα εξής: 

''Ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ  Κωνσταντίνος Φλώρος συμμετείχε σε προγραμματισμένη εκπαίδευση πτήσης με το μαχητικό F-16 του και πέταξε πάνω από τον πάνω από τον Άγιο Ευστράτιο. Το συγκεκριμένο νησί είναι «αποστρατικοποιημένο» και αυτή η κίνηση αποτελεί μία πρόκληση από την Ελλάδα''!  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Oι συνεχείς επιθέσεις του τουρκικού τύπου, επαληθεύουν την εκτίμησή μας ότι πρόκειται περί σχεδιασμένων επιθέσεων με απώτερο σκοπό τη συκοφάντηση της Ελλάδας διεθνώς, ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της έναντι των Συνθηκών και εμφανίζοντας την Τουρκία ως θύμα της ελληνικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο.
   
Είναι προφανής η στοχευμένη προσπάθεια των Τούρκων προκειμένου να αποχωρήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας από τα νησιά μας στο Αιγαίο, προκειμένου να τα καταλάβουν εύκολα.

Οι Τούρκοι ευελπιστούν να γίνει αυτό που έγινε και στην Κύπρο το 1974 στον "ΑΤΤΙΛΑ", όπου νωρίτερα και συγκεκριμένα το 1968 είχαν πετύχει την αποχώρηση της Ελληνικής Μεραρχίας, δυνάμεως 8500 ανδρών, από τη Μεγαλόνησο.
 

https://twitter.com/akdenizpolitik/status/1405977532466401282https://twitter.com/ChiefHNDGS/status/1405895006863466503https://www.youtube.com/watch?v=_0Q2W2gXh5Y

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Τι είδους και πόσο οπλισμό στείλαμε τελικά στην Ουκρανία; Τα καλάζνικοφ, οι S-300, ένα πλοίο με επικίνδυνο φορτίο και ένα άρθρο που δημιουργεί προβληματισμό

"Για παράδειγμα, το πώς η Ελλάδα έφτασε στην κατοχή της 20.000 τυφέκια εφόδου τύπου ΑΚ είναι μια τουλάχιστον...
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Σε γέννησα, θα σε σκοτώσω»! Ρώσοι ειδικοί: Αυτό είναι το μέλλον του Συντάγματος Αζόφ-Αυτοί οι Νατοϊκοί συνελήφθησαν στο Αζοφσταλ

Ρώσοι ειδικοί εκτιμούν ότι οι εθνικιστές του Συντάγματος Αζόφ θα γυρίσουν να δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει... τις...