Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Γαλλική δικαιοσύνη: ''Δεν πρέπει να oδηγηθούν σε δίκη οι Στρατηγοί''

Aνατροπή είχαμε στο θέμα με τους Γάλλους Στρατηγούς. Πρόκειται για ένα θέμα που συγκλονίζει την Γαλλία εδώ και εβδομάδες, με τον Μακρόν και τα κόμματα της Αριστεράς, να ζητούν τα ''κεφάλια'' των στρατιωτικών, λόγω της γνωστής επιστολής, όπου ζητούσαν από τον Γάλλο πρόεδρο να πάρει μέτρα κατά του ισλάμ.  

Ο εισαγγελέας του Παρισιού απέρριψε το αίτημα των βουλευτών, όπου ζητούσαν από την δικαιοσύνη, να οδηγηθούν στη φυλακή οι στρατιωτικοί! Πρόκειται για μία εξέλιξη που αλλάζει τα δεδομένα πλέον, καθώς σίγουσα ''μέτρησε'', η αποδοχή που είχε το μανιφέστο από τους Γάλλους πολίτες. 

 

Η ανακοίνωση:

''Εφετείο του Παρισιού - Παρίσι, 4 Μαΐου 2021

Αγαπητοί βουλευτές, 

''Με μία επιστολή στις 26 Απριλίου 2021, μου ζητήσατε, με βάσει το άρθρο 40 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, να διερευνήσω την επιστολή των Γάλλων στρατιωτικών. Ανέλυσα το κείμενο, ούτως ώστε να δω εάν αποτελούσαν αδίκημα τα όσαν ανέφεραν. Φαίνεται πως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ποινικό αδίκημα το κείμενό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό το κείμενο από μόνο του, δεν περιέχει καμία πρόκληση και δεν υπάρχει φόβος για διάπραξη αδικημάτων. Παρακαλώ δεχθείτε, διακεκριμένοι Πρόεδροι και βουλευτές την εκτίμησή μου.'' 

Αμέσως ο Μελανσόν αντέδρασε, αναφέροντας πως πρόκειται για μία τοποθέτηση-πρόκληση! 

Δείτε την ανάρτησή του:

Pour le procureur Remy Heitz, aux ordres du ministre Dupont Moretti, il n'y a pas de raison de poursuivre les généraux...

Posted by Jean-Luc Mélenchon on Tuesday, May 4, 2021

 

Γάλλοι - ''Πάμε προς εμφύλιο''

 

''Το ερώτημα δεν είναι εάν θα εκδηλωθεί εμφύλιος πόλεμος στη Γαλλία, αλλά πότε'', αναφέρει ο δικηγόρος Grégor Puppinck, επικεφαλής του Γαλλικού Ευρωπαϊκού Κέντρου Δικαιοσύνης, δήλωσε σε μια συνέντευξη, προειδοποιώντας ότι οι εντάσεις μεταξύ παράλληλων κοινωνιών στη χώρα αυξάνονται.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Puppnick, ρωτήθηκε για την ανοιχτή επιστολή που υπέγραψαν οι Γάλλοι Στρατηγοί και χιλιάδες στρατιώτες και αξιωματικοί που προειδοποίησαν την κυβέρνηση του Γάλλου Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν για επικείμενο εμφύλιο πόλεμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

''Βλέπουμε την αυξανόμενη βία και την ένταση σε σχεδόν κάθε μεγάλη πόλη. Δύο κοινωνίες ζουν σε μια χώρα και μεγάλο μέρος της μουσουλμανικής κοινότητας δεν θέλει να ενσωματωθεί καθόλου.''
 
Η Γαλλία έχει τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό σε όλη την Ευρώπη και οι δημογραφικές τάσεις μετασχηματίζουν γρήγορα τη χώρα.

Στην τελευταία έκθεσή του, το ECLJ, ανέφερε για τις επιθέσεις μουσουλμάνων κατά χριστιανών. Ο Puppinck είπε ότι τα αποτελέσματα της μελέτης, συγκλόνισε τους ίδιους τους συγγραφείς.

''Αυτό το ζήτημα δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμη σε βάθος και εμείς οι ίδιοι σοκαριστήκαμε από αυτό που αντιμετωπίσαμε. Καλούμε την κυβέρνηση να προστατεύσει το δικαίωμα να μετατραπεί σε άλλη θρησκεία μέσω του νόμου."

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ