Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ηλεκτρονικός πόλεμος από τους Ρώσους - ''Τυφλώθηκε'' F-35 στην άσκηση ''BALTOPS 2021''

Σε παλαιότερο άρθρο μας είχαμε αναφέρει, ότι η Ρωσία διαθέτει το σύστημα ραντάρ (Nebo-m) που είναι ικανό να εντοπίσει και να ανιχνεύσει τα αμερικανικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-22 και F-35.

Φαίνεται να υπάρχει ισχυρή ένδειξη, πως αυτή η ικανότητα των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων  αληθεύει, καθώς σε μια είδηση  που προέρχεται από Ρώσους ειδικούς, αναφέρετε ότι τα ρωσικά ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου κατάφεραν να «μπλοκάρουν» με επιτυχία ένα μαχητικό  F-35.

Όπως αναφέρετε, κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ "Baltops 2021", τα ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας μπόρεσαν να εντοπίσουν και να ταυτοποιήσουν με επιτυχία, ένα μαχητικό F-35 της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπάρχουν αναφορές, ότι τα μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, αφού υπέστησαν ισχυρή ηλεκτρονική καταστολή από ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, που βρίσκονται στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, λίγα λεπτά αργότερα, χάρη στην ''τύφλωση'' των ραντάρ του μαχητικού, ένα Ρώσικο μαχητικό Su-30SM κατάφερε επίσης να το πλησιάσει.

Σύμφωνα με ειδικούς, ο ρωσικός στρατός δελέασε το αμερικανικό μαχητικό σε μια παγίδα, στέλνοντας ένα στρατιωτικό αεροσκάφος στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας, το οποίο εντοπίστηκε από το μαχητικό  F-35, ωστόσο, χάρη στην κάλυψη των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, εκείνη τη στιγμή ένα μαχητικό Su-30SM πέταξε μέχρι το ιταλικό F-35.

''Το γεγονός ότι τα μέσα ανίχνευσης του μαχητικού F-35, δεν κατάφεραν να δουν την προσέγγιση του ρωσικού μαχητικού Su-30SM υπό την επίδραση του ηλεκτρονικού πολέμου, σημαίνει ότι το μαχητικό  πέμπτης γενιάς είναι πολύ ευάλωτο'', αναφέρουν οι Ρώσοι.

Ωστόσο, οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι αυτό είναι αξιοσημείωτο και επιβεβαιώνονται πως αποκαλύφθηκε, (από τα ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας), ότι οι αμερικανικές τεχνολογίες stealth, δεν παρέχουν πραγματική προστασία στα αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε αυτό το σημείο είναι  άξιο αναφοράς, ότι μόλις προχθές, ένα Βουλγαρικό αεροσκάφος Mig-29  κατέπεσε μυστηριωδώς (ο πιλότος έχασε την ζωή του), με Βουλγαρικά ΜΜΕ να κατηγορούν την Μόσχα για το περιστατικό. 

Κατά το παρελθόν, υπάρχουν επίσης περιστατικά που υποδεικνύουν αυτήν την δυνατότητα της Ρωσικής «πολεμικής μηχανής».

Η Ρωσία το 2015, είχε «σβήσει τα φώτα» του ΝΑΤΟ σε ολόκληρη την Μ. Ανατολή  και την Συρία, υπό τον απόλυτο ηλεκτρονικό έλεγχο της, με την βοήθεια συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου.

Η Ρωσία έχει δημιουργήσει στην Μέση Ανατολή, τις συνθήκες εκείνες κάτω από τις οποίες καμία δυτική αεροπορική ή χερσαία δύναμη, δεν θα είναι σε θέση να αναλάβει στρατιωτική δράση χωρίς την συγκατάθεση της Μόσχας.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι κατά την Πόλεμο της Κριμαίας το 2014, οι Ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν με έναν αρκετά πρωτοποριακό τρόπο, τον συνδυασμό του πυροβολικού μάχης με τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού πολέμου.

Ενώ οι νατοϊκές χώρες, λαμβάνουν δεδομένα στοχοποίησης κυρίως από εναέρια/επίγεια ραντάρ αλλά και από το Σύστημα Παγκόσμιου Προσδιορισμού Θέσης GPS, ο Ρωσικός Στρατός, φάνηκεπως αξιοποίησε στο μέγιστο τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου για διαδικασίες στοχοποίησης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...