Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Διασυρμός Τούρκων από ΗΠΑ: ''Τα Bayraktar με μία σοβαρή χώρα δεν έχουν τύχη''

Σε ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα προχώρησε το αμερικανικό ΜΜΕ ''War on the Rocks'', με τον Αμερικανοεβραίο Aaron Stein να καταρρίπτει τα τουρκικά  Bayraktar. 

''Παρά τη διαφημιστική εκστρατεία που περιβάλλει τα οπλισμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 της Τουρκίας, υπάρχει μικρή ανησυχία μεταξύ των Ρώσων στρατιωτικών Αξιωματούχων. Η Τουρκία το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει στην πώληση Bayraktar σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης,'' αναφέρει ο αναλυτής.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον αναλυτή, ''παρόλο που τα Bayraktar είναι αποτελεσματικά ως στήριξη των δυνάμεων εδάφους εναντίον αντιπάλων χωρίς την κατάλληλη αεροπορική άμυνα, μπορούν να αντιμετωπιστούν από ένα σύγχρονο σύστημα. Ως εκ τούτου, η Μόσχα «κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν αποτελεί απειλή για έναν αντίπαλο υψηλού επιπέδου που χειρίζεται μια πολυεπίπεδη αεροπορική άμυνα», δήλωσε ο Στάιν.

Το TB2 «κέρδισε πολλούς θαυμαστές», χάρη στον καινοτόμο τρόπο της Τουρκίας να παράγει βίντεο προπαγάνδας. Η Τουρκία πλέον λόγω του ότι έχει ένα παλιό στόλο από μαχητικά και μετά την απομάκρυνση από το πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35 λόγω της αγοράς ρωσικών συστημάτων, προσπαθεί να πείσει πως με τα UAV έχει ανατρέψει τα δεδομένα'', αναφέρει ο αναλυτής, ρίχνοντας την ''βόμβα'' για το τέλος.

''Σε μια σύγκρουση με μία χώρα με σοβαρές δυνατότητες, τα TB2 δεν θα έχουν καμία δυνατότητα'', πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ