βασίλισσα Ελισάβετ και πρίγκιπας Φίλιππος
Κόσμος

Η ανάρτηση της Βασίλισσας Ελισάβετ για τον Πρίγκιπα Φίλιππο

Οι διαχειριστές του λογαριασμού της ανέβασαν μία φωτογραφία της βασίλισσας στην αγκαλιά του Δούκα του Εδιμβούργου που την είχε τραβήξει το 2016 η Άνι Λέιμποβιτς, σε σειρά πορτρέτων για να τιμήσει τα 90ά της γενέθλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τη συγκεκριμένη φωτογραφία συνόδευαν τα τρυφερά λόγια που απηύθυνε στον σύζυγό της το 1997, στη χρυσή επέτειο του γάμου τους.

"Έχει υπάρξει, έτσι απλά, η δύναμη και το καταφύγιό μου όλα αυτά τα χρόνια και εγώ και ολόκληρη η οικογένειά του, και αυτή και πολλές άλλες χώρες του οφείλουμε ένα χρέος μεγαλύτερο απ' ό,τι θα διεκδικούσε ποτέ ή εμείς θα μάθουμε ποτέ". Η βασίλισσα μιλούσε τον Νοέμβριο του 1997 σε ένα δείπνο στο Banqueting House στο Λονδίνο, όπου έκανε αναδρομή στα αξιομνημόνευτα πενήντα χρόνια του έγγαμου βίου τους. Ήταν εκείνη που ανακοίνωσε τον θάνατο του συζύγου της το μεσημέρι της Παρασκευής ενώ αμέσως η σημαία της Ένωσης κυμάτισε μεσίστια έξω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η συγκινητική αυτή αφιέρωση αναρτήθηκε στο Instagram σήμερα. Επισημαίνεται ότι ο Δούκας ήταν ο αφοσιωμένος βασιλικός σύζυγος για περίπου 70 χρόνια, από την ενθρόνιση της βασίλισσας το 1952 έως τον θάνατό του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ