Κόσμος

Η Ρωσία αναχαίτισε κατασκοπευτικό των ΗΠΑ

Οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας αυξάνονται και κάθε κίνηση των δύο πλευρών, εκλαμβάνεται ως απειλή, και η απάντηση σε αυτήν από την κάθε πλευρά αποτελεί ύψιστης στρατηγικής σημασίας. Το ένα πεδίο είναι τα διάφορα φόρουμ, με την άσκηση πίεσης με την μορφή διπλωματικής και πολιτικής επιρροής των κρατών της κάθε συμμαχίας.

Το άλλο είναι σε καθαρά στρατιωτικό πεδίο, με κινήσεις κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, μεταφοράς στρατιωτικού προσωπικού και οπλισμού κοντά στο πεδίο, με πτήσεις αεροσκαφών με αμφίρροπες παραβιάσεις ζωνών και με την προσπάθεια απόκτησης πληροφοριών με την χρήση κατασκοπευτικών αεροσκαφών.

Τελευταίο επεισόδιο έλαβε χώρα σήμερα, όπου ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος MiG-31 (όνομα αναφοράς του ΝΑΤΟ: Foxhound) αναχαίτισε αεροσκάφος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, τύπου RC-135W Rivet Joint στρατηγικής αναγνώρισης, πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό στην περιοχή Καμτσάτκα,  όπως ανέφερε  το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας της Ρωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τα ρωσικά συστήματα ελέγχου του εναέριου χώρου, εντόπισαν έναν αεροπορικό στόχο πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, που πλησίασε τα κρατικά σύνορα της Ρωσίας. Ένα μαχητικό MiG-31 απογειώθηκε, για να εντοπίσει τον αεροπορικό στόχο και να τον αποτρέψει από την παραβίαση των ρωσικών κρατικών συνόρων », ανέφερε το Κέντρο σε δήλωση.

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο δελτίο ειδήσεων υπηρεσίας, ο πιλότος ενός Ρώσικου μαχητικού αναγνώρισε τον αεροπορικό στόχο, ως κατασκοπευτικό αεροσκάφος  της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, ένα RC-135W Rivet Joint και το αναχαίτισε.

Το RC-135V / W Rivet Joint είναι ένα στρατηγικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος, που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τις φίλιες δυνάμεις και σε εθνικό επίπεδο με δυνατότητες συλλογής, ανάλυσης και διάδοσης πληροφοριών σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.

Το αεροσκάφος είναι ένα εκτεταμένα τροποποιημένο C-135. Οι τροποποιήσεις του Rivet Joint σχετίζονται κυρίως με την ενσωματωμένη σουίτα αισθητήρων, η οποία επιτρέπει στο πλήρωμα της αποστολής να εντοπίζει, να αναγνωρίζει και να εντοπίζει γεωγραφικά σήματα σε όλο το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα. Το πλήρωμα της αποστολής μπορεί στη συνέχεια να προωθήσει τις συγκεντρωμένες πληροφορίες, σε μια ποικιλία μορφών σε ένα ευρύ φάσμα καταναλωτών μέσω της εκτεταμένης σουίτας επικοινωνίας της Rivet Joint.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το εσωτερικό μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από 30 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του πληρώματος του πιλοτηρίου, των αξιωματικών ηλεκτρονικών πολέμων, των χειριστών πληροφοριών και των τεχνικών συντήρησης κατά την πτήση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ