Ρωσία

Η Ρωσία ανέπτυξε παράκτιους πύραυλους Kh-35 Bal στην Αρκτική-Πυρετός πολεμικών προετοιμασιών παντού

Η ανάπτυξη των Ρωσικών επάκτιων πυραύλων cruise Kh-35 Bal έχει ήδη ξεκινήσει. Τα πρώτα συστήματα έχουν τοποθετηθεί στο Franz Josef Land και έχουν ήδη αναλάβει καθήκοντα μάχης. Στο μέλλον, σχεδιάζεται η ανάπτυξη πυραύλων Bal σε ολόκληρη τη διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας. Σύμφωνα με τα σχέδια του στρατού, όπως αναφέρει η  Ria Novosti, το σύστημα  επάκτιων πυραύλων Bal, μαζί με τα συστήματα Bastion που είχαν προηγουμένως αναπτυχθεί στην Αρκτική, θα αναλάβουν τον έλεγχο σχεδόν ολόκληρης της παράκτιας ζώνης.

Δεν παρέχονται λεπτομέρειες για περαιτέρω ανάπτυξη. Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι στο τέλος του 2020, οι ανάγκες του Υπουργείου Άμυνας για την προμήθεια των παράκτιων συστημάτων Bal και Bastion ικανοποιήθηκαν κατά 74%.

Το Zvezda Kh-35 (όνομα αναφοράς του ΝΑΤΟ: AS-20 «Kayak») είναι ένας υποηχητικός πύραυλος cruise  turbojet. Ο ίδιος πύραυλος μπορεί επίσης να εκτοξευτεί από ελικόπτερα, πλοία επιφανείας και παράκτιες πυροβολαρχίες με τη βοήθεια ενός ενισχυτή πυραύλων, οπότε είναι γνωστός ως Uran («Uranus», SS-N-25 «Switchblade», GRAU 3M24) ή Bal ('Ball', SSC-6 'Sennight', GRAU 3K60). Έχει σχεδιαστεί για να προσβάλλει σκάφη έως 5.000 τόνους.

Ο πύραυλος Kh-35 τέθηκε σε λειτουργία το 2003. Τον Ιούλιο του 2003, το σύστημα που δημιουργήθηκε από την Tactical Missiles Corporation πέρασε τις κρατικές δοκιμές και άρχισε να τίθεται σε λειτουργία πλοίων του ρωσικού ναυτικού. Το παράκτιο σύστημα πυραύλων Bal τέθηκε σε λειτουργία το 2008. Το Uran-E αποκτήθηκε επίσης από την Ινδία.

Ένα σύστημα Bal έχει τέσσερα αυτοκινούμενα οχήματα εκτοξευτών το καθένα, που μεταφέρει οκτώ πυραύλους για συνολικά 32 πυραύλους σε ένα φορέα, καθώς και επαναφορτώνει για άλλο κύμα. Οι εκτοξευτές μπορούν να απέχουν έως και 10 χλμ.

Από την ακτή έχουν  εμβέλεια έως 120 χλμ. Επί του παρόντος, το σύστημα Bal είναι εξοπλισμένο με μια αναβαθμισμένη έκδοση του Kh-35E που αυξάνει το εύρος στα 300 km.

Στο IMDS 2019, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μια νέα έκδοση του ρωσικού συστήματος παράκτιας άμυνας Bal-E. 

Διαπιστώνουμε ότι η Ρωσία στην κυριολεξία τελεί σε πολεμικές προετοιμασίες από άκρη σε άκρη στην ομολογουμένως κολοσσιαία εδαφική της επικράτεια. Πρίν λίγες ημέρες το Ρωσικό ΥΠΑΜ έκανε λόγο ότι θα πραγματοποιηθούν 4000 δοκιμές επιχειρησιακής ετοιμότητας σε  στρατιωτικές Μονάδες και Σχηματισμούς του.

Ο αριθμός είναι τεράστιος και θα πρέπει να ξέρουμε ότι όταν μιλάμε για δοκιμασία επιχειρησιακής ετοιμότητας μιλάμε για "ξετίναγμα" κυριολεκτικά μιας στρατιωτικής Μονάδας, με εξέτασή της σε όλα τα επίπεδα και τομείς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Πύρρεια νίκη” των Rafale F4 για τη “Συμφωνία του Αιώνα”: Η εντατική “Παρισινή διπλωματία” εξασφάλισε 200 μαχητικά που θα αντικαταστήσουν τα F-15C/D Eagles του Ριάντ

Στα μέσα Ιουλίου κατέστη σαφές ότι η Γερμανική κυβέρνηση είχε ματαιώσει την πώληση σαράντα οκτώ μαχητικών αεροσκαφών...