βελγικό f-16
Κόσμος

Ρωσικά βομβαρδιστικά στη Βόρεια Θάλασσα: Αναχαιτίστηκαν από δύο βελγικά F-16

Δύο βελγικά F-16 απογειώθηκαν χθες το πρωί από την αεροπορική βάση Florennes για να αναχαιτίσουν ρωσικά βομβαρδιστικά που πλησίαζαν τον ολλανδικό εναέριο χώρο πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα, σύμφωνα με δημοσίευμα του βελγικού πρακτορείου ειδήσεων Belga.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Τα δύο μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν ρωσικά Tupolev Tu-142s βόρεια της ολλανδικής ακτής και τα νησιά Terschelling και Ameland", σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Belga.

Σύμφωνα με το Belga, "και τα δύο βομβαρδιστικά πετούσαν με κλειστό αναμεταδότη και πλησίασαν τον ολλανδικό εναέριο χώρο. Τα Tupolevs έπειτα άλλαξαν πορεία και κατευθύνθηκαν προς το Ηνωμένο Βασίλειο, οπότε και τα F-16 μπόρεσαν να επιστρέψουν στη βάση τους περίπου στις 12:00 μ.μ."

Όπως σημειώνεται, "το Βέλγιο είναι επί του παρόντος υπεύθυνο για την υπεράσπιση του εναέριου χώρου της Benelux. Επισημαίνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που F-16 αναγκάζονται να απογειωθούν για να αναχαιτίσουν ρωσικά βομβαρδιστικά. Η προηγούμενη φορά ήταν στις 15 Ιανουαρίου του 2018".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ