Κόσμος

Χωρίς την παρουσία πιστών η Άγια Νύχτα τα μεσάνυχτα στη Βηθλεέμ

Η χριστουγεννιάτικη λειτουργία στη Βηθλεέμ, την οποία παρακολουθεί πλήθος κόσμου στην πόλη αυτή της Δυτικής Όχθης, θα τελεστεί φέτος χωρίς την παρουσία πιστών λόγω των περιορισμών κατά του νέου κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.

Κάθε χρόνο, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι και ξένοι προσκυνητές παρευρίσκονται τα μεσάνυχτα στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης δίπλα στη Βασιλική της Γεννήσεως, τον τόπο όπου γεννήθηκε ο Ιησούς σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση.

«Λόγω της πανδημίας και για την ασφάλεια όλων, η λειτουργία τα μεσάνυχτα θα τελεστεί μόνο με την παρουσία των κληρικών και η λειτουργία θα μεταδοθεί από το τηλεοπτικό δίκτυο Palestine TV σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Μαχμούντ Αμπάς κατά τη διάρκεια συνάντησης με αξιωματούχους της εκκλησίας στη Ραμάλα, την έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Παλαιστινιακή Αρχή επέβαλε στις αρχές της εβδομάδας εκ νέου καραντίνα σε ορισμένα κυβερνεία της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και επέκτεινε την απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα σε όλο το έδαφος, για να καταπολεμήσει την αναζωπύρωση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

Στις 5 Δεκεμβρίου, το επιβλητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Βηθλεέμ φωτίστηκε κατ΄εξαίρεση φέτος χωρίς την παρουσία κοινού στην πλατεία της Φάτνης, μπροστά από το Ναό της Γεννήσεως.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας έχει καταγράψει επισήμως περισσότερα από 78.000 κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων σχεδόν 740 θάνατοι ασθενών με Covid-19, στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος κατεχόμενο από το Ισραήλ από το 1967.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποφασιστική κίνηση της Αθήνας με Χαρδαλιά και Φλώρο αποσόβησε «θερμό» επεισόδιο στη Ρόδο και ευθεία αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων

Όλα τα εμπορικά πλοία που συμμετείχαν στην επιχείρηση συντονίστηκαν με τον Ελληνικό Θάλαμο Επιχειρήσεων, αφήνοντας τους...
Ελληνοτουρκικά 0

Πιο επικίνδυνοι από τους "κολυμβητές της νύχτας"! Τούρκος αναλυτής: Η λύση στο θέμα των ΑΟΖ είναι Κοινή οικονομική ζώνη για Ελλάδα-Τουρκία

Μια νέα τάση δημιουργείται στο εσωτερικό της γείτονος και το ζητούμενο είναι κατά πόσο θα πρέπει να μας ανησυχεί...