Κόσμος

Σάλος με μετανάστες που εκφοβίζουν άλογα...για πλάκα

Βίντεο έχουν εμφανιστεί κατά κόρον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πρωταγωνιστές δύο νεαρούς μετανάστες που “διασκεδάζουν” εκφοβίζοντας άλογα στην Ολλανδία. Κάποιος που είδε τις εικόνες και υπέβαλε καταγγελία στην αστυνομία. «Η καρδιά μας ραγίζει όταν βλέπουμε τις εικόνες», δήλωσαν οι ιδιοκτήτες των αλόγων στο HLN .

Τα γεγονότα έλαβαν χώρα σε ένα λιβάδι στο Heusden-Zolder στο Limburg και οι εικόνες κοινοποιήθηκαν στην εφαρμογή TikTok. Οι εικόνες δείχνουν πώς δύο αγόρια ξένης προέλευσης, ένα από τα οποία ονομάζεται Yusuf, πετούν στα άλογα με αντικείμενα, τα ακολουθούν και τα κυνηγάνε. Τα άλογα είναι σαφώς τρομοκρατημένα.

Επειδή οι δράστες δημοσίευσαν οι ίδιοι τις εικόνες στο TikTok, τα βίντεο τελικά έφτασαν επίσης στην αστυνομία. Κάποιος από την περιοχή, που θέλει να παραμείνει ανώνυμος, ενημέρωσε την αστυνομία. «Επικοινώνησα με την αστυνομία γιατί ήθελα να βρω τους ιδιοκτήτες των αλόγων. Όταν είδα τον ταχυδρομικό κώδικα του Heusden-Zolder στο προφίλ TikTok, πήρα αμέσως την άμεση δράση» , είπε στην Het Nieuwsblad.

Πολλοί αντέδρασαν με οργή και αγανάκτηση στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Οι ιδιοκτήτες των αλόγων ενημερώθηκαν επίσης, και αντέδρασαν συναισθηματικά φορτισμένοι από τα βίντεο. «Η καρδιά μας ραγίζει όταν βλέπουμε τις εικόνες» , λένε στο HLN. Έχουν υποβάλει καταγγελία στην αστυνομία η οποία ερευνά το συμβάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ