Κόσμος

Άνδρας έχασε τα δάχτυλα του χεριού και έφτιαξε μόνος του πρόσθετα - Βίντεο

Ο μηχανολόγος μηχανικός από το Όρεγκον των ΗΠΑ, που έχασε τέσσερα δάχτυλα του αριστερού χεριού του, έφτιαξε μόνος του ένα προσθετικό χέρι για να τα αντικαταστήσει και δείχνει μέσω των social media την ανακάλυψή του, η οποία του επιτρέπει να εκτελεί τις καθημερινές του υποχρεώσεις.

Το δράμα του Ίαν Ντέιβις ξεκίνησε το 2017, όταν οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από έναν τύπο καρκίνου που προσβάλλει τα κόκαλα και λίγο μετά υπέστη ατύχημα στο εργαστήριό του που ανάγκασε τους χειρούργους να ακρωτηριάσουν τέσσερα δάχτυλα για να του σώσουν τη ζωή.

Τότε, ο Ντέιβις κατάλαβε ότι θα χρειάζονταν πρόσθετα και αντί να χρησιμοποιήσει την ασφάλειά του, αποφάσισε να φτιάξει τον δικό του μηχανισμό χρησιμοποιώντας 3D εκτυπωτές.

Πλέον, ο Ντέιβις δείχνει στο YouTube και στο Instagram το εκπληκτικό αποτέλεσμα της προσπάθειά τους. Σε μία από τις τελευταίες του αναρτήσεις, εμφανίζεται να χρησιμοποιεί τα τεχνητά δάχτυλα για να κρατήσει αντικείμενα κατά τη διάρκεια γεύματος.

Η ανακάλυψή του τού επιτρέπει να λυγίσει και να τεντώσει τα τεχνητά δάχτυλα χρησιμοποιώντας μηχανισμό ο οποίος ελέγχεται από τον καρπό του.

Καθώς δεν τον ικανοποιεί απλά η επίλυση των προβλημάτων του, στα τελευταία του βίντεο επικεντρώνεται στο να δείξει σε άλλους ανθρώπους πώς να φτιάξουν τον ίδιο τύπο προσθετικού μόνοι τους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ