Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Έτοιμος για μάχη ο "Προμηθέας" των Ρώσων: Ξεκινάει σύντομα η παραγωγή των S-500

Ο Ρωσικός “Προμηθέας” ο οποίος εξουδετερώνει ότι πετάει στην γη φτάνοντας μέχρι τις παρυφές του διαστήματος, αποκλειστικά σύμφωνα με τους Ρώσους ειδικούς, ολοκλήρωσε τις δοκιμές και πλέον θεωρείται έτοιμος για παραγωγή και στρατιωτικές αποστολές.  

“Η δοκιμή μεμονωμένων στοιχείων του συστήματος αντιαεροπορικών πυραύλων νέας γενιάς S-500 ολοκληρώθηκε στη Ρωσία”, ανέφερε σε δήλωσή του ο Vladimir Dolbenkov, Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Σχεδιασμού της εταιρείας παραγωγής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Για τις δυνάμεις αεράμυνας της Ρωσίας (PVO-PRO), οι εμπειρογνώμονες έχουν ολοκληρώσει όλες τις δοκιμές στις τελευταίες μονάδες του συστήματος γενιάς S-500", τόνισε ο ίδιος.

Το σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων S-500 "Prometheus" της Ρωσίας καταστρέφει βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου και μέσου βεληνεκούς και όλους τους τύπους τα εχθρικά αεροσκάφη. Όπως αναφέρθηκε το σύστημα αυτό μπορεί να χτυπήσει στόχο εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Γη.

Ο ειδικός επί των πυραυλικών συστημάτων Howard Larsen πιστεύει ότι είναι πολύ νωρίς για να συγκρίνουμε αυτά τα συγκροτήματα. Ωστόσο, εάν η Ρωσία με αυτά τα πυραυλικά συστήματα επιτύχει "πλήρη υπεροχή" αυτό θα κριθεί στην πράξη.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σύστημα S-500 είναι πολύ αποτελεσματικό. Η μοναδικότητα αυτού του συστήματος είναι η ικανότητά του να εξουδετερώνει στόχο σε απόσταση 500 χιλιομέτρων συμπεριλαμβανομένων και βαλλιστικών πυραύλων» , είπε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρωσία και ΝΑΤΟ κινούνται σταθερά πλέον σε τροχιά σύγκρουσης στη Μαύρη θάλασσα προκαλώντας σκεπτικισμό σε ολόκληρη την ΝΑ Ευρώπη συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος λόγω του Αιγαίου.

Την ίδια περίοδο σύμφωνα με τον καθηγητή διεθνών σχέσεων και ασφαλείας στο κρατικό πανεπιστήμιο MV Lomonosov Alexey Fenenko, το ΝΑΤΟ λόγω των περιορισμών που προβλέπει η συνθήκη του Μοντρέ ετοιμάζει εσπευσμένα νατοϊκή ναυτική βάση σε μία από τις τρεις χώρες (Γεωργία, Βουλγαρία, Ρουμανία), ενώ η συνθήκη θα επανεξεταστεί.

Ο Ρώσος πρόεδρος, σε παλαιότερη ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, τόνισε πως «το ΝΑΤΟ προκαλεί ακούραστα τη Ρωσία να αντιδράσει εναντίον της Δύσης», κάνοντας επίσης αναφορά στις νατοϊκές μετακινήσεις σε Βαλτική και Μαύρη θάλασσα.

Τα ελληνικά ονόματα που "στολίζουν" το πανίσχυρο ρωσικό οπλοστάσιο

Πάντως είναι περίεργο που η Ρωσία χρησιμοποιεί αμιγώς ελληνικά ονόματα για ένα σωρό οπλικά συστήματα αιχμής, όπως το “Προμηθέας” για τους S-500, “Ποσειδώνας” για την υποβρύχια υπερτορπίλη Stautus-6  που καταστρέφει παράκτιες πόλεις, Ισκάντερ (Αλέξανδρος) για τους χερσαίους βαλλιστικούς πυραύλους, “perimetr” (περίμετρος) για το σύστημα ενεργοποίησης των συστημάτων σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, S-400 Triumf (Θρίαμβος) για τους αντιαεροπορικούς πυραύλους, Armata (Άρματα) για το νέο άρμα μάχης Τ-14.   

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ