Ακάρ
Κόσμος

Ακάρ: Γνωστοποίησε τη συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας για την Ιντλίμπ

Η Μόσχα και η Άγκυρα προχώρησαν σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, βάζοντας προσωρινά τέλος στην κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των τουρκικών και των συριακών στρατευμάτων στην Ιντλίμπ και ξεκινώντας κοινές στρατιωτικές περιπολίες στην περιοχή.

Τη συμφωνία της τουρκικής αντιπροσωπείας με τη ρωσική στα περισσότερα ζητήματα για την Ιντλίμπ, έκανε γνωστη ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

«Οι διαπραγματεύσεις με τη ρωσική αντιπροσωπεία συνεχίζονται, καταλήξαμε να συμφωνήσουμε στα περισσότερα θέματα, η στρατιωτική μας παρουσία στην Ιντλίμπ συνεχίζεται, η αποχώρηση δεν συζητείται», δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, όπως μετέδωσε ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NTV.
Η Άγκυρα και η Δαμασκός βρέθηκαν σε σύγκρουση στην περιοχή στις αρχές του έτους, όταν ο Συριακός Στρατός πραγματοποίησε επιθέσεις ενάντια στους τζιχαντιστές της Ταχρίλ αλ-Σαμ στην Ιντλίμπ, σκοτώνοντας 36 Τούρκους στρατιώτες που βρίσκονταν κοντά στους τρομοκράτες.

Η Τουρκία ισχυρίστηκε ότι ο στρατός της Συρίας γνώριζε τις θέσεις τους και, σύμφωνα με τον Ακάρ, η αντεπίθεση που εξαπέλυσαν είχε εξουδετερώσει 300 Σύρους στρατιώτες και αρκετά τεθωρακισμένα οχήματα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατάφεραν να διαπραγματευτούν την κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια συνομιλιών τους στο Κρεμλίνο.

Η κατάσταση στην περιοχή έχει έκτοτε σχετικώς ηρεμήσει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Κίμων: Ανησυχία για τις απανωτές παραιτήσεις τεσσάρων στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετούσαν στην καινούργια φρεγάτα - Ποιος ο λόγος

Οι παραιτήσεις, που δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη, έρχονται να προστεθούν στις 276 παραιτήσεις στελεχών του Π.Ν. το...