Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ομολογία ήττας απο Ερντογάν: Τρεις Τούρκοι στρατιώτες νεκροί στην Ιντλίμπ

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στην Ιντλίμπ της Συρίας με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να διαμηνύει πως η χώρα του δεν θα κάνει βήμα πίσω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Για τρεις Τούρκους στρατιώτες νεκρούς στην περιοχή της Ιντλίμπ, κάνει λόγο ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Έχουμε τρεις μάρτυρες, ας αναπαυθούν εν ειρήνη. Από την άλλη, οι απώλειες του καθεστώτος είναι πολύ μεγάλες»,, δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του.

Συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων τριών θανάτων, 21 μέλη των τουρκικών δυνάμεων έχουν σκοτωθεί στην Ιντλίμπ αυτό το μήνα.

«Η Τουρκία δεν θα κάνει πίσω στην Ιντλίμπ»

Την Τετάρτη,  ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι ο χρόνος που έδωσε η Άγκυρα στη Δαμασκό για να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα τουρκικά παρατηρητήρια στην Ιντλίμπ της Συρίας φτάνει στο τέλος του και πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στην επαρχία. 

Ακόμη, δεσμεύτηκε πως οι δυνάμεις της Άγκυρας θα σπρώξουν τον συριακό στρατό εκτός της περιμέτρου αυτών των παρατηρητηρίων έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Ο ίδιος δεν έχει αποκλείσει «ενεργή εμπλοκή» ως μέσο για να επιτύχει τους στόχους της χώρας του στην Ιντλίμπ.

Όπως είπε, ζήτησε από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν να προσπαθήσει να πείσει τον Σύριο πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ να σταματήσει τις επιθέσεις στην Ιντλίμπ. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ