Κόσμος

Ξεσηκώθηκαν οι Κούρδοι του Ιράν: «Θάνατος στους Τούρκους» - ΗΠΑ: «Mετακινήσαμε τους στρατιώτες μας για να μην αντιπαρατεθούν με τις ΤΕΔ!»


Ξεσηκώνονται και οι Κούρδοι του Ιράν κατά της τουρκικής εισβολής στη Συρία. Δεκάδες πολίτες ξεχύθηκαν πριν λίγο σε πολλές πόλεις, φωνάζοντας θάνατος στους Τούρκους! 

ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΣΠΕΡ

Νέες δηλώσεις είχαμε από τον Αμερικανό ΥΠΑΜ, ο οποίος δήλωσε πως τα Αμερικανικά στρατεύματα δεν αποσύρθηκαν από την Συρία, απλά πήγαν σε άλλες τοποθεσίες της χώρας, για να μην αντιπαρατεθούν με τις ΤΕΔ! 

“Για να είμαστε σαφείς, δεν εγκαταλείπουμε τις δυνάμεις των Κούρδων εταίρων μας και τα στρατεύματα των Ηνωμένων Πολιτειών παραμένουν μαζί τους σε άλλα μέρη της Συρίας”.

Τη δήλωση αυτή έκανε απόψε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Μαρκ Έσπερ ο οποίος πρόσθεσε: “Είμαστε αντίθετοι και είμαστε πολύ απογοητευμένοι από την απόφαση της Τουρκίας να ξεκινήσει μια μονομερή στρατιωτική εισβολή στη βόρεια Συρία. Αυτό προκαλεί μεγάλη ζημιά στις σχέσεις μας με την Τουρκία”.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό: “Η παρορμητική δράση του προέδρου Ερντογάν να εισβάλει στη βόρεια Συρία έχει οδηγήσει τις ΗΠΑ σε μια δύσκολη κατάσταση. Αντί να εισέλθουμε σε αυτή τη σύγκρουση, βάλαμε πρώτα την ευημερία των στρατιωτών μας, παροτρύνοντας την Τουρκία να παραιτηθεί από την επιχείρηση εισβολής». Πρόσθεσε: “Δεν έχω καμία ένδειξη ότι οι Τούρκοι είναι πρόθυμοι να σταματήσουν … Δεν με εκπλήσσει … Ήταν ανένδοτοι … Δεν έχω δει καμία μείωση” (εννοεί της εισβολής) δήλωσε ο κ. Έσπερ, βασισμένος στο τηλεφώνημα του με τον ομόλογό του της Τουρκίας.
https://twitter.com/0000malgerokk/status/1182675062782152704?ref_src=twsrc%5Etfw

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ