Κόσμος

Πάει Μόσχα εσπευσμένα ο Ερντογάν - Στρατιώτες του Άσαντ: «Θάνατος στα τούρκικα σκυλιά»

Την καμπάνα ορθόδοξης εκκλησίας κτυπάνε με χαρά οι Σύροι για την κατάληψη της Βόρειας Χάμα από τους Τζιχαντιστές, την ίδια ώρα που οι Σύροι στρατιώτες  που έχουν περικυκλώσει την Ιντλίμπ αποκαλούν «Τουρκικά σκυλιά» τους Τούρκους στρατιώτες που έχουν περικυκλώσει.

https://twitter.com/hamza_780/status/1164865203995103233

Το βίντεο δείχνει πορεία συριακών δυνάμεων δίπλα στο τουρκικό παρατηρητήριο στο Morak, όπου Σύρος στρατιώτης καταριέται τα  "τουρκικά σκυλιά" ενώ οι άλλοι φωνάζουν "με το πνεύμα  και το αίμα, πήραμε  Μπαχάρ και Χάμα.

https://twitter.com/islamicworldupd/status/1164902110670086146

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, επίσκεψη στη Ρωσία αναμένεται να πραγματοποιήσει, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την επόμενη εβδομάδα, ενώ θα συναντηθεί με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Συγκεκριμένα, το γραφείο Τύπου της τουρκικής προεδρίας ανακοινώθηκε: «Στις 27 Αυγούστου, ο πρόεδρος σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη στη Ρωσία».

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από το Κρεμλίνο, ο Τούρκος πρόεδρος θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα.

«Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν στη Μόσχα», είπε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο Πούτιν και ο Ερντογάν πραγματοποίησαν τηλεφωνική επικοινωνία, στη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν να ενισχύσουν τις προσπάθειες για τον περιορισμό της τρομοκρατικής απειλής από τη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ στη Συρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε επισκεφτεί ξανά τη Μόσχα τον Απρίλιο, οπότε και είχε επίσης συνάντηση με τον Πούτιν, με τον οποίο είχαν συζητήσει μια σειρά από ζητήματα, διμερούς αλλά και διεθνούς σημασίας.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ