Κόσμος

Προοίμιο εξελίξεων για την Ν. Συρία: Βομβαρδισμός ιρανικών θέσεων απο Ισραηλινό μαχητικό - Μαζική συγκέντρωση δυνάμεων στα σύνορα


Προεόρτια Αρμαγεδδώνα. Ισραηλινό πολεμικό αεροσκάφος πραγματοποίησε επίθεση πρίν λίγα λεπτά στο συριακό στρατιωτικό αεροδρόμιο Τ4 στην Χομς, όπου εκεί βρίσκονται αρκετοί Ιρανοί και φυσικά δεκάδες οπλικά συστήματα της Τεχεράνης.

Το Ισραηλινό μαχητικό κατάφερε να πλήξει τους στόχους του, παρά την απάντηση που έδωσε αμέσως ο Συριακός Στρατός.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η Συριακή Αεροπορική Άμυνα στόχευσε κατά του ισραηλινού μαχητικού με πυραύλους S-200.

Ωστόσο, το πολεμικό αεροπλάνο κατάφερε επιτυχώς να αποφύγει τις επιθέσεις.

Από την πρώτη του μήνα άρματα μάχης, έφεδροι και πυροβολικό μεταφέρονται στις πρώτες γραμμές του μετώπου.

Ταυτόχρονα, ανάμεσα στους 15.000 πρόσφυγες που βρίσκονται στα σύνορα με το Ισραήλ στο Γκολάν, οι IDF εντόπισαν Iρανούς Φρουρούς μαζί με δυνάμεις της Χεζμπολάχ ;όπως ανέφεραν χθες πηγές του Ισραήλ ανεβάζοντας κατακόρυφα την ένταση.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «ήταν λίγοι στον αριθμό αλλά τους παρακολουθούμε διαρκώς.»

Οι δυνάμεις της Χεζμπολάχ και του Ιράν βρίσκονται σε απόσταση μόλις 1.200 μέτρων από το φυλάκιο του ισραηλινού Στρατού Tel Fares στο κεντρικό Γκολάν.

Δεν είναι μόνο αυτό το θέμα που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή. Ο συριακός Στρατός έχει μεταφέρει τεράστιες δυνάμεις στα σύνορα.

Το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί την ιρανική και σιιτική αυτή παρουσία δίπλα στα σύνορα του.

Η διαταγή έχει δοθεί στην Μεραρχία Golan Bashan, να ετοιμασθεί για εμπλοκή ώστε να τηρηθούν οι συμφωνίες κατάπαυσης του 1974.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως οι δυνάμεις του Ισραήλ έχουν προετοιμασθεί για 3 σενάρια:

To πρώτο είναι μια πιθανή συμφωνία με τους αντάρτες στην Daraa η οποία μπορεί να εφαρμοσθεί και στην Quneitra δίπλα στα ισραηλινά σύνορα.

Μια πιθανή επίθεση στην Koυνέιτρα από τη ΝΑ Γκολάν στην πόλη Nawa αναφέρεται ως πολύ πιθανό ενδεχόμενο από την αμερικανική Διοίκηση CENTCOM και τους Στρατηγούς των IDF.

Αυτή αναμένεται μετά την ανακατάληψη της Daraa , γυρνώντας δυτικά προς Κουνέιτρα. 

Δείτε tweets

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ