Κόσμος

"Scramble" ρωσικών μαχητικών και αναχαιτίσεις Ισραηλινών F-16 πάνω από τον Λίβανο -Επιβεβαιωμένη εναέρια "σύγκρουση" για πρώτη φορά


Για πρώτη φορά έχουμε επιβεβαιωμένη πτήση ρωσικών μαχητικών πάνω από τον Λίβανο με στόχο την αναχαίτηση των ισραηλινών επιθέσεων στην Συρία. Ετσι για πρώτη φορά έχουν καταγραφεί ρωσικά μαχητικά Su-34 εξοπλισμένα με δεξαμενή εξωτερικού καυρίσμου PTB-2000 στον βόρειο Λίβανο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δύο ρωσικά μαχητικά Su-34 προχώρησαν σε περιπολία στον θαλάσσιο και εναέριο χώρο του Λιβάνου.

Τα δύο ρωσικά μαχητικά ενεπλάκησαν σε αναχαιτήσεις με δύο ισραηλινά F-16 πάνω από τον Β.Λίβανο, στην πόλη της Τρίπολης αναφέρουν αραβικά ΜΜΕ.

Τα ισραηλινά μαχητικά πετούσαν πάνω από την θαλασσα σε απόσταση 6 χλμ από τις ακτές του Λιβάνου.

Τα ρωσικά μαχητικά απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Hmeimim στην Συρία.

Παρατηρητές εντόπισαν τα ρωσικά μαχητικά όπου και κατέγραψαν το ένα σε βίντεο και εικόνα που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Δείτε το Βίντεο από τον ουρανό του Λιβάνου

السوخوي الحربي الروسي يحلق في اجواء طرابلس اللبنانية قبل نحو الساعة

السوخوي الحربي الروسي يحلق في اجواء طرابلس اللبنانية قبل نحو الساعة

Gepostet von bintjbeil.org am Sonntag, 27. Mai 2018

Το γεγονός αυτό ενισχύει τις πληροφορίες ενώ επιβεβαιώνω το άρθρο Για πρώτη φορά Ρωσία εναντίον Ισραήλ πάνω από τον Λίβανο όπου είχαμε τονίσει πως η Μόσχα θα εγκαταλείψει σταδιακά την "παθητική" προσέγγιση σε μια πιο "ενεργητική" στάση και δεδομένης της μορφής των ισραηλινών επιχειρήσεων, η χώρα "κλειδί" είναι ο Λίβανος.

Αλλωστε πριν καιρό είχαν εντοπιστεί ξανά  ρωσικά μαχητικά Su-30 τα οποία απογειώθηκαν και μπήκαν στον βορειοανατολικό εναέριο χώρο του Λιβάνου.

Συριακές πηγές μίλησαν για «scramble» ενώ εκείνη την ώρα Ισραηλινά μαχητικά πετούσαν στο Βόρειο Ισραήλ πάνω από την Θάλασσα της Γαλιλαίας.

Μόνο που τώρα υπάρχει επιβεβαιωμένο βίντεο από την περιοχή.

Το περιστατικό έχει καταγραφεί και σε πολλά ισραηλινά ΜΜΕ που χωρίς να επιβεβαιώνεται από το Ισραηλινό Αρχηγείο IDF, εντούτοις δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά.

Τι έκαναν ακριβώς τα ρωσικά μαχητικά στον Λίβανο;

Υπενθυμίζουμε πως η Χεζμπολάχ μετατράπηκε στις τελευταίες εκλογές σε νόμιμη ...Κυβέρνηση της χώρας οπότε μπορεί και αυτή με τη σειρά της να καλέσει την Μόσχα για μια σειρά αμυντικών συμφωνιών...

Με το συριακό να μπαίνει στην πιο κρίσιμη καμπή του, καθώς οι τρομοκρατικές τζιχαντιστικές οργανώσεις ηττήθηκαν κατά κράτος, η Νότια Συρία και η Βόρεια Συρία παραμένουν περιοχές πολύ ηψηλής έντασης με αυξημένες πιθανότητες υποτροπής σε εστίες πολεμικών συγκρούσεων.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως θα "ξαναχαράξει" τις κόκκινες γραμμές ώστε να επεκταθούν οι επιχειρήσεις του στην Συρία

Συγκεκριμένα, το Ισραήλ εγκαταλείπει περιορισμούς στις επιχειρήσεις μόνο στην Νότια Συρία.

Το Ισραήλ ειδοποίησε την Μόσχα πως τώρα θα επιχειρεί σχεδόν...παντού.

Κατά μήκος των βόρειων περιοχών της Συρίας και όχι μόνο στον νότιο τομέα όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Ολα αυτά τη στιγμή που ξεκινούν οι επιχειρήσεις του συριακού Στρατού στην Daraa, μια ανάσα από το Γκολάν και τα σύνορα του Ισραήλ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ