Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Θεσσαλονίκη - Αποκαλύψεις για την έκρηξη στην τράπεζα: Η 39χρονη έβαλε τη βόμβα και σκοτώθηκε όταν έπέστρεψε να ελέγξει το φιτίλι (βίντεο)

Η γυναίκα άφησε τον μηχανισμό στο σημείο έξω από την τράπεζα, άναψε το φιτίλι και απομακρύνθηκε, ωστόσο δεν άκουσε να γίνεται έκρηξη και γύρισε πίσω

Η γυναίκα που σκοτώθηκε στην έκρηξη τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη έξω από τράπεζα, είναι εκείνη που είχε βάλει τον εκρηκτικό μηχανισμό στο σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα άφησε τον μηχανισμό στο σημείο έξω από την τράπεζα, άναψε το φιτίλι και απομακρύνθηκε. Ωστόσο δεν άκουσε να γίνεται έκρηξη και γύρισε πίσω να δει αν τα είχε κάνει όλα σωστά. Τη στιγμή που επέστρεψε, ο εκρηκτικός μηχανισμός έσκασε και τη σκότωσε.

Βίντεο του Proto Thema


Η 39χρονη είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου και κυρίως για ληστείες.  Επίσης είχε απασχολήσει τις αρχές για ληστείες, για νομοθεσία περί εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα, ναρκωτικά, τοκογλυφίες και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Μεταξύ άλλων είχε συλληφθεί το 2021 μαζί με έναν άντρα και είχε κατηγορηθεί για παράνομη οπλοφορία (στο σακίδιο της είχε Καλάσνικοφ), ναρκωτικά και υπόθαλψη εγκληματία.

Υπενθυμίζεται ότι η φονική έκρηξη σημειώθηκε έξω από υποκατάστημα τράπεζας λίγο μετά τις 5.00 τα ξημερώματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ως αποτέλεσμα είχε να ακρωτηριαστεί η 39χρονη γυναίκα. Της έγινε ΚΑΡΠΑ, διασωληνώθηκε αμέσως και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο όπου κατέληξε λίγα λεπτά αργότερα.

Ένοικοι της πολυκατοικίας είπαν πως η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που νόμιζαν πως έγινε σεισμός. Αυτήκοος μάρτυρας δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Γύρω στις 5:10 τα ξημερώματα ακούστηκε ένας εκκωφαντικός ήχος, τρομοκρατήθηκα. Όλη η γειτονιά βγήκε στα μπαλκόνια επικράτησε πανικός, δεν είχα καταλάβει τι συνέβη, μετά από λίγο άρχισα να βλέπω καπνούς από το στενό, όχι όμως φωτιά και εκεί κατάλαβα τι συνέβη».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ