Κοινωνία

Άγρια επίθεση με γροθιές και βρισιές σε μετανάστη διανομέα - «Γ@μώ το Πακιστάν»

Άγρια επίθεση σε βάρος μετανάστη, ο οποίος εργάζεται ως διανομέας της WOLT, καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), που ανάρτησε μάλιστα στο Facebook σοκαριστικό βίντεο από το θλιβερό συμβάν.

Σύμφωνα με την καταγγελία, την περασμένη Δευτέρα (22/4) γύρω στις 10:30 το βράδυ ο 36χρονος μετανάστης βρέθηκε ενώ εργάζονταν με την μηχανή του στη περιοχή του Αγίου Δημητρίου.

 

Εκεί, τον προσπέρασε ένας οδηγός αυτοκινήτου Smart χρώματος λευκού με σβηστά φώτα και με επικίνδυνο ζιγκ ζαγκ του «έκοψε» τον δρόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρατσιστική επίθεση: Τι συνέβη

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, όταν ο διανομέας του φώναξε “άναψε τα φώτα σου” τότε ο οδηγός κατέβηκε από το αυτοκίνητο, του επιτέθηκε και φώναζε “έλα Πακιστανέ, εδώ να ανάψω τα φώτα μου; Γ@μώ το Πακιστάν, γ@μώ το μ@νί της μάνας σου”.

Επίσης, τον χτυπούσε με γροθιές «εμφανώς εκπαιδευμένου στο μποξ», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.

Η παρέμβαση περαστικών εμπόδισε τα χειρότερα καθώς παρευρισκόμενοι παρατήρησαν ότι είχε επάνω του μαχαίρι, σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ.

«Η Ομάδα ΔΙΑΣ έφτασε σε 15 λεπτά αφού το φασιστοειδές απομακρύνθηκε. Ομως τα στοιχεία του αυτοκινήτου του καθως και βίντεο δόθηκε επι τόπου στην ομάδα ΔΙΑΣ η οποία είπε στον Σ.Α. ότι η καταγγελία του θα βρίσκονται στο 4ο όροφο της ΓΑΔΑ», σημειώνεται στη σχετική ανάρτηση.

Ο διανομέας προχώρησε σε καταγγελία στο Τμήμα ρατσιστικής Βίας της Αστυνομίας.

«Η ρατσιστική επίθεση αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αλλά μέρος μιας συνολικότερης αύξησης των επιθέσεων, ιδιαίτερα κατά μεταναστών εργατών», υπογραμμίζει η ΚΕΕΡΦΑ.

«Η κυβέρνηση στριμωγμένη από την οργή για την βάρβαρη πολιτική της των δολοφονιών από τα Τέμπη μέχρι την Πύλο, την ακρίβεια, την εμπλοκή στη γενοκτονία των παλαιστινίων αναζητά στηρίγματα στην ακροδεξιά και έτσι παίζει το χαρτί του ρατσισμού», επισημαίνεται στην ίδια ανάρτηση.

Ρατσιστική επίθεση: Ολόκληρη η ανάρτηση

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ