Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ.: Η απάντηση με αφορμή δημοσιεύματα για αλλοίωση βίντεο από τους Αγίους Αναργύρους

Η ΕΛ.ΑΣ. απαντώντας σε δημοσιεύματα και σχόλια τηλεοπτικών εκπομπών σχετικά με «αλλοίωση» ενός βίντεο για την γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, τονίζει πως όλα τα στοιχεία παραδόθηκαν άμεσα στις αρμόδιες Αρχές.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ τονίζει πως «σχετικά με δηλώσεις και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αλλοίωση βιντεοληπτικού υλικού σχετικού με τη δολοφονία πλησίον του ΑΤ Αγίων Αναργύρων, το οποίο προβλήθηκε σε σημερινές τηλεοπτικές εκπομπές, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία από την πρώτη στιγμή παρέδωσε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές το σύνολο του οπτικοακουστικού και λοιπού προανακριτικού υλικού, που συλλέχθηκε».

«Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων καθώς και η αντίστοιχη διοικητική εξέταση από την Υποδιεύθυνση Διοικητικών Εξετάσεων, στην κατοχή των οποίων βρίσκεται ομοίως το σύνολο του ανωτέρω υλικού. Το συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό προέρχεται από κάμερα με ''ανίχνευση κίνησης'', δηλαδή από κάμερα που δεν καταγράφει συνεχώς, καταγράφει μόνο όταν υπάρχει κίνηση στο οπτικό της πεδίο» αναφέρει η Αστυνομία.

«Ως εκ τούτου σε μη ειδικούς ή κακόβουλους μπορεί να δημιουργηθεί η εντύπωση διακεκομμένης χρονικά καταγραφής. Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ