Κοινωνία

Απίστευτη απάτη στην Κρήτη: απέσπασε €6.000 ευρώ από ιερέα παριστάνοντας τον ασθενή

Ούτε ιερό, ούτε όσιο δεν είχε ένας 42χρονος από τη Μεσσαρά, ο οποίος καταφέρε να αποσπάσει με διάφορα ψεύδη το ποσό των 6.000 ευρώ από ιερέα επικαλούμενος δήθεν προβλήματα υγείας.

Σε ένα από τα αιτήματά του, μάλιστα, δεν δίστασε να εκτυπώσει μέχρι και... κηδειόσημο για τη σύζυγό του, το οποίο απέστειλε σε ιερέα εκτός Κρήτης, προκειμένου να ζητήσει χρήματα για την κηδεία.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν ιερέας από γειτονικό νομό κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι κατά το τελευταίο 3μηνο, ο 42χρονος είχε καταφέρει να αποσπάσει ποσό που υπερβαίνει τις 6.000 ευρώ, εξαπατώντας τον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, στο πλαίσιο διερεύνησης της καταγγελίας, μετέβη στο σπίτι του 42χρονου όπου και πραγματοποίησε έλεγχο, βρίσκοντας μια ξιφολόγχη που έστειλε (για αρχή), τον 42χρονο στο κρατητήριο.

Παράλληλα κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο του άνδρα αλλά και ένα μπλοκ αποδείξεων, τις οποίες ο 42χρονος εικάζεται ότι «έκοβε» ως αποδεικτικό για τα χρήματα που λάμβανε. Στο κινητό του τηλέφωνο όμως εντοπίστηκαν πολλές δεκάδες τηλέφωνα ιερέων, εντός κι εκτός Κρήτης - ακόμη κι ως το Άγιο Όρος και τη Μονή Πετράκη είχε φτάσει ο 42χρονος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ