Κοινωνία

Φοιτητές και μελισσοκόμοι στο Σύνταγμα: Κλειστό το κέντρο

Την ίδια ώρα, σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς μετά το πέρας της πορείας κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων σημειώθηκαν επεισόδια. 

Έξω από τη Βουλή και οι μελισσοκόμοι

Οι μελισσοκόμοι βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας από νωρίς το πρωί κάνοντας τη δική τους διαμαρτυρία, και υποδέχθηκαν τους φοιτητές με χειροκροτήματα, ενώ αυτήν την ώρα (16:00) το κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Συγκεκριμένα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η πορεία των φοιτητών η οποία έχει φτάσει στη λεωφόρο Αμαλίας, ενώ κλειστή είναι η Πανεπιστημίου από την Αμερικής, αλλά και η Σταδίου.

Παράλληλα, για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις βρίσκονται σε ισχύ επί της οδού Πανεπιστημίου, στην οδό Σταδίου και στις οδούς πέριξ της Πλατείας Συντάγματος και στις υπόλοιπες οδούς όπου θα συνεχίσουν να κινούνται οι διαδηλωτές.

Διακοπή κυκλοφορίας έχει ισχύσει τόσο στη Λεωφόρο Αμαλίας, καθώς και στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη διαδήλωση συμμετέχουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, οι μαθητές, αλλά και το σύνολο των φορέων της ακαδημαϊκής κοινότητας, δηλαδή οι πανεπιστημιακοί καθηγητές με μπλοκ της ΠΟΣΔΕΠ, καθώς και το διοικητικό και ερευνητικό προσωπικό μιας σειράς ιδρυμάτων.

Παράλληλα, τρίωρη στάση εργασίας έχουν κηρύξει για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο τόσο η ΔΟΕ, όσο και η ΟΛΜΕ, ήδη από τις 11:00. Οι ομοσπονδίες σε ανακοινώσεις τους δηλώνουν πως στηρίζουν το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων.

«Όχι σε αποφοίτους δύο ταχυτήτων»

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής επίσης καλεί Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν και κάνουν λόγο για υποχρηματοδότηση και μειωμένες δαπάνες στη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι μέσα από τις συλλογικές τους αποφάσεις εκφράζουν την εναντίωσή τους για την ισοτίμηση των πτυχίων του δημοσίου πανεπιστημίου με τα ιδιωτικά και ανησυχούν πως θα δημιουργηθούν απόφοιτοι «δύο ταχυτήτων».

Θεσσαλονίκη: Πετροπόλεμος και χημικά στο συλλαλητήριο κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Στο μεταξύ, σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά το πέρας της πορείας κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, ομάδα ατόμων με κουκούλες εντός του ΑΠΘ ξεκίνησαν να πετούν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εξωτερικά του campus, επί της οδού Αγίου Δημητρίου.

Στη συνέχεια, κινήθηκαν προς την Εθνικής Αμύνης και προχώρησαν σε νέα ρίψη πετρών προς τους αστυνομικούς.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ