Κοινωνία

Σέρρες: Με τα τρακτέρ στην Εγνατία για Θεσσαλονίκη οι αγρότες

Οι Σερραίοι αγρότες θα ξεκινήσουν νωρίς το πρωί από την πόλη των Σερρών με προορισμό τη Θεσσαλονίκη όπου θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 13:00 στην Agrotica και όπως αποφάσισαν θα παραμείνουν εκεί μέχρι και την Κυριακή.

Οι Σερραίοι αγρότες ενημερώθηκαν και σήμερα από τον Πρόεδρο του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου Διαμαντή Διαμαντόπουλο και τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Παναγή για τη σύσκεψη που έγινε το πρωί στο γραφείο του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, υποστράτηγου Γιώργου Παπαδόπουλου για τον σχεδιασμό που έγινε  ώστε να μην δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα στην κυκλοφορία μέσα στην πόλη.

Όπως συμφωνήθηκε στη πρωινή σύσκεψη η κάθοδος των αγροτών από Σέρρες, Χαλκιδική, Γιαννιτσά, Δερβένι, Κιλκίς και από άλλες περιοχές στη Θεσσαλονίκη θα γίνει με 300 τρακτέρ.  

Το πρωί της Τετάρτης θα γίνει γνωστός ο αριθμός των αγροτών από τις Σέρρες που θα μεταβούν με τα τρακτέρ τους στη Θεσσαλονίκη και νωρίς το πρωί της Πέμπτης, περίπου στις 06:00 π.μ θα ξεκινήσει το «κομβόι» των τρακτέρ από την Εγνατία για να φτάσει στον κόμβο Δερβενίου όπου μαζί με τους αγρότες που βρίσκονται εκεί θα γίνει η μετάβαση στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τρακτέρ θα πάρουν θέση σε χώρο στην είσοδο της έκθεσης απέναντι από τη ΧΑΝΘ και θα υπάρχει 24ωρή φύλαξη από την Αστυνομία.

Οι άνθρωποι του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου ζήτησαν από τους αγρότες που δεν μπορούν να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη με τα τρακτέρ τους να το κάνουν με λεωφορεία ζητώντας από τους Δήμους να συνδράμουν σε αυτό.

Τα τρακτέρ που δεν θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη θα παραμείνουν στο κέντρο της πόλης των Σερρών.

«Αυτό που θα γίνει είναι πρωτόγνωρο, τόσοι πολλοί αγρότες με τα τρακτέρ τους να βρεθούν για τέσσερις μέρες στη Θεσσαλονίκη. Ερχόμαστε να αναδείξουμε ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο σε εμάς αλλά σε 10 εκατομμύρια καταναλωτές. Υπάρχει εμπαιγμός, η διαφορά από το χωράφι στο ράφι πρέπει να αναδειχθεί. Μαζί με την κοινωνία» είπε ο Αντιπρόεδρος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου Γιάννης Παναγής που δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη μεγάλη συμμετοχή των νέων σε ηλικία αγροτών στις κινητοποιήσεις.

Στη σημερινή συγκέντρωση των αγροτών το παρών έδωσε ο αγρότης Κώστας Χατζηπαραδείσης, υπεύθυνος επικοινωνίας του μπλόκου που έχει στηθεί στο Δερβένι και μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών χαρακτήρισε δυναμική την κινητοποίηση των Σερραίων αγροτών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ