Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ηράκλειο: Ο 8χρονος Ευτύχης έπιασε τον σταυρό - Το δώρο από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης (Εικόνες)

πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου, στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου τελέστηκε ο Όρθρος, η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, ιερουργούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγένιου.

Το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, ο υπουργος Αγροτικής Ανάπτυξης, Λ. Αυγενάκης, βουλευτές του νομού, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, εκπροσώπων τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου.

Ο αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε στον προβλήτα του μικρού Κούλε και στα νερά του λιμανιού έπεσαν 50 κολυμβητές για να πιάσουν το Σταυρό. Ο 8χρονος Ευτύχης Σαραντινός ήταν εκείνος που τελικά έπιασε το Σταυρό.

Οι παρευρισκόμενοι στην τελετή καταχειροκρότησαν τον μικρό και του ευχήθηκαν υγεία ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος συνεχάρη τον μικρό μαθητή και του χάρισε έναν χρυσό σταυρό.

«Μακριά από σκοτάδια και σκοταδισμούς» ήταν το μήνυμα που έστειλε στους πιστούς ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης, τονίζοντας ότι «αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να εκπέμψω, ιδιαίτερα σε αυτούς τους καιρούς της σύγχυσης που υπάρχει παντού και που αποδιοργανώνουν όλους μας καθημερινά, βαφτίζοντας το μαύρο άσπρο και το άσπρο μαύρο. Ας φωτιστούμε όλοι και ας εργαζόμαστε τα έργα του φωτός». 

Οπως δήλωσε στο ekriti ο πατέρας του, Νίκος Σαραντινός, που είναι και ο ίδιος βουτηχτής, ο γιος του ήθελε εδώ και χρόνια να τον πάρει μαζί του, κάτι που έγινε φέτος για πρώτη φορά, και κατάφερε να πιάσει τον σταυρό.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ