Κοινωνία

Σέρρες: Με τηλεφωνικές απάτες απέσπασαν 40.000 ευρώ από ηλικιωμένες

Ειδικότερα, ένας άντρας και μία γυναίκα μαζί με συνεργούς τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική διάπραξη τηλεφωνικών απατών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών στις Σέρρες και σε άλλους νομούς. 

Οι συνεργοί τους τηλεφωνούσαν στα υποψήφια θύματά τους, προσποιούμενοι είτε τον γιατρό, είτε τον αστυνομικό και ισχυρίζονταν ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει τραυματιστεί ή έχει προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα με θύμα ανήλικο.

Ζητούσαν χρήματα προκειμένου να πραγματοποιηθεί άμεσα χειρουργική επέμβαση ή για να αποφύγει το συγγενικό τους πρόσωπο τις ποινικές συνέπειες της πρόκλησης του τροχαίου δυστυχήματος.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ενεργώντας με την συγκεκριμένη μεθοδολογία εξαπάτησαν ηλικιωμένες γυναίκες σε περιοχή των Σερρών, στην Ξάνθης και σε περιοχή της Ροδόπης.

Την Παρασκευή (15.12.2023) προσπάθησαν να εξαπατήσουν την ίδια ηλικιωμένη σε περιοχή των Σερρών, ζητώντας το χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.

Άμεσα εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο που ανήκε στον άνδρα και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 8.250 ευρώ, 1 σπρέι πιπεριού και 2 κινητά τηλεφώνα.

Το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ αποδόθηκε στην ηλικιωμένη από την οποία το πήραν, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ