Κοινωνία

Κικίλιας: Ενεργή συμμετοχή της κοινότητας στον κύκλο της διαχείρισης των καταστροφών

Την αρχή μιας νέας συνεργασίας με την Κοινότητα των Ατόμων με Αναπηρία, «που σύμφωνα και με τις έρευνες του ΟΗΕ αποτελεί μία από τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού απέναντι στις συνέπειες της ακραίας κλιματικής κρίσης», ανήγγειλε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του υπουργείου, σύμφωνα με την ερτ

«Είχα την τύχη και την τιμή και ως Υπουργός Υγείας να συνεργαστώ μαζί σας κύριε πρόεδρε της ΕΣΑμεΑ και με όλη την ομάδα σας, να δω από κοντά τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δώσουμε λύσεις σε αυτά. Άρα με αυτό το δεδομένο, η χωρίς αποκλεισμούς ενεργή συμμετοχή της κοινότητας στον κύκλο της διαχείρισης των καταστροφών μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά σε δύο επίπεδα:

Πρώτον από την πλευρά της Πολιτείας, να μπορέσει να βελτιώσει τις πρακτικές της. Δηλαδή να καταλάβουμε ακριβώς τι απαιτείται και να μπορέσουμε να προσφέρουμε λύσεις σε αυτό. Και δεύτερον να ενισχύσουμε την ενημέρωση των ίδιων των ατόμων με αναπηρία», είπε ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός κάλεσε σε μια σειρά από πρωτοβουλίες και ασκήσεις προσομοίωσης, τονίζοντας ότι η σωστή επικοινωνία αποτελεί σημαντικό κομμάτι της πρόληψης, σε έκτακτες κρίσεις, έτσι ώστε να διευκολύνεται το έργο των ομάδων της Πολιτικής Προστασίας που επιχειρούν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ