Κοινωνία

Γλυφάδα: Ελεύθερος ο λιμενικός που έριξε χειροβομβίδα στο σπίτι γυναίκας συναδέλφου του

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε  μετά την απολογία του, ενώπιον του 9ου Τακτικού Ανακριτή, Παναγιώτη Τζιούβα ο ανθυπασπιστής του Λιμενικού που κατηγορείται ότι έριξε χειροβομβίδα στο σπίτι και έκαψε το αυτοκίνητο γυναίκας αξιωματικού του σώματος επειδή είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Ο ανθυπασπιστής είχε ρίξει τη χειροβομβίδα στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει η αξιωματικό του Λιμενικού το πρωί της 3ης Μαΐου.

Όπως αποκάλυψε το protothema.gr από τη δικογραφία της υπόθεσης, η αξιωματικός του Λιμενικού και ο ανθυπασπιστής είχαν αλληλομηνυθεί για υπηρεσιακά θέματα και ο 45χρονος είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Κατά τις διωκτικές αρχές, θεώρησε υπεύθυνη την αξιωματικό για την διοικητική ποινή που του επιβλήθηκε και αποφάσισε να την εκδικηθεί.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε προηγηθεί τα ξημερώματα της 22ης Απριλίου ο εμπρησμός το οχήματος της αξιωματικού έξω από το σπίτι της στη Γλυφάδα.

«Μετά από μια ενδελεχή και αναλυτική διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας, τόσο ο κ. Ανακριτής, όσο και ο κ. Εισαγγελέας εξέτασαν εξονυχιστικά τον εντολέα μου, ο οποίος παρέσχε με σαφήνεια και πληρότητα τις  εξηγήσεις του, με ομόφωνη απόφαση τους, οι δικαστικοί λειτουργοί αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Θεωρώ την απόφασή τους ορθή και σε αρμονία με το αποδεικτικό υλικό. Η θέση του εντολέως μου, τον οποίο εκπροσωπώ μαζί με τον εκλεκτό νέο δικηγόρο Ηλία Τυχάλα, είναι ότι η όλη υπόθεση αποτελεί μια κακοστημένη σκευωρία σε βάρος του, γεγονός το οποίο επιφυλάσσεται και ελπίζει να αποδείξει κατά την πορεία  διεξαγωγής της ανάκρισης. Δράττομαι της ευκαιρίας να τονίσω για μια ακόμη φορά, ότι, όταν η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της κρίνουν και αποφασίζουν με αποκλειστικό γνώμονα το πραγματικό υλικό των δικογραφιών, χωρίς να επηρεάζονται από «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» και από επιπόλαια και αναπόδεικτα δημοσιεύματα, τότε και μόνο τότε οι κατηγορούμενοι, αισθάνονται ασφάλεια δικαίου και έχουν εμπιστοσύνη στο φυσικό τους δικαστή» ανέφερε σε δήλωσή του μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για τον ανθυπασπιστή του Λιμενικού ο δικηγόρος του, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ