Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Αυτή είναι η χειροβομβίδα που έριξαν στη Γλυφάδα - Τι εξετάζουν οι αρχές

Στόχος της επίθεσης φέρεται πως ήταν γυναίκα αξιωματικός του Λιμενικού, που διαμένει στη συγκεκριμένη πολυκατοικία. Η γυναίκα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα ΝΕΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, είναι υποδιοικήτρια σε Λιμεναρχείο στα νότια προάστια και μέλος επιτροπής ενός κρατικού συμβουλίου για έρευνες σε θέματα λιμενικού.

Η γυναίκα είχε γίνει και στο παρελθόν στόχος εμπρηστικής επίθεσης, καθώς στις 23 Απριλίου είχε καταστραφεί το αυτοκίνητό της.

Τα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία για την επίθεση

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο οι αστυνομικοί της ασφάλειας Αττικής που ερευνούν την υπόθεση εξετάζουν διάφορα σενάρια όπως να είχε αντιταχθεί η συγκεκριμένη αξιωματικός σε διάφορα συμφέροντα από το λιμεναρχείο στο οποίο εργαζόταν και να υπήρχαν κάποιες νόμιμες ενέργειές της να προκάλεσαν διενέξεις και αντιδράσεις κάποιων που ήθελαν να παρανομήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξετάζεται όμως και το ενδεχόμενο να σχετίζεται με κάποια διαμάχη της που έχει πάρει δικαστική μορφή με κάποιον λιμενικό που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια και για το οποίο υπάρχει και για την οποία υπήρξε και εσωτερική έρευνα.

Στη φωτογραφία που έφερε στο φως το MEGA και η εκπομπή «Live News» φαίνεται πως η χειροβομβίδα έχει απασφαλιστεί και έχει αφαιρεθεί η περόνη και δεν εξερράγη από καθαρή τύχη και από κάποιο πρόβλημα που υπήρξε.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η χειροβομβίδα χαρακτηρίζεται ως ενεργή, ενώ την παρέλαβαν από το σημείο πυροτεχνουργοί του Στρατού.

Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ