Κοινωνία

Οργή στην Κορινθία για τους βανδαλισμούς σε νεκροταφείο

Στο νεκροταφείο των Εξαμιλίων βρέθηκε από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για την πρωτοφανή βεβήλωση πάνω από 100 τάφων από άγνωστους το βράδυ της Πέμπτης, ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος.

Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους κατοίκους πως οι δράστες θα εντοπιστούν, θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν. «Η ιεροσυλία που έγινε στο νεκροταφείο Εξαμιλίων με τη βεβήλωση 100 περίπου τάφων δεν θα μείνει ατιμώρητη: Οι δράστες, υπάρχει τρόπος, θα εντοπιστούν, θα συλληφθούν από την Αστυνομία και θα τιμωρηθούν όπως προβλέπει ο νόμος» υπγράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το korinthostv, με πρωτοβουλία του δημάρχου και πρόσκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους και παρουσία των κατοίκων πραγματοποιήθηκε στον χώρο του νεκροταφείου συγκέντρωση προκειμένου να αποφασισθούν οι ενέργειες και τα επιπλέον μέτρα φύλαξης που θα ληφθούν.

Ο δήμαρχος είδε και στο φως της ημέρας την τεράστια καταστροφή σε πάνω από 100 μνήματα, άκουσε τους κατοίκους και συμμεριζόμενος τη θλίψη αλλά και την οργή τους για το πρωτοφανές συμβάν ανακοίνωσε την ενίσχυση των μέτρων φύλαξης του χώρου και συγκεκριμένα την παράταση των ωρών φύλαξης έως τη δύση του ηλίου, την ενίσχυση της περίφραξης, την τοποθέτηση πόρτας και την επιτήρηση του χώρου με κάμερες σε σημεία που η νομοθεσία επιτρέπει να τοποθετηθούν.

Δεσμεύτηκε ακόμα για την οικονομική ενίσχυση των κατοίκων προς αποκατάσταση των ζημιών, οι υπηρεσίες του δήμου Κορινθίων έχουν ήδη ξεκινήσει την καταγραφή ενώ στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου βρέθηκαν στην συγκέντρωση για τις δικές τους ενέργειες.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...