Κοινωνία

Μάτι: «Την κρίσιμη ώρα δεν ήταν εκεί κανείς» λέει πραγματογνώμονας

Αυτό επανέλαβε σήμερα ο πραγματογνώμονας, Δημήτρης Λιότσιος, κατά τη διάρκεια της 12ης κατά σειρά ημέρας της κατάθεσης του, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δημήτρης Λιότσιος απαντώντας σε ερωτήσεις της συνηγόρου υπεράσπισης του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Σωτήρη Τερζούδη: «Όλα έγιναν κατόπιν εορτής. Όλα έγιναν μετά τις επτά που γινόταν ήδη περισυλλογή νεκρών. Την κρίσιμη ώρα δεν ήταν εκεί κανείς. Όφειλε να πάει ένας ανώτερος να συντονίσει τα πάντα»

Υπεράσπιση: Η παρουσία του αρχηγού στο ΕΣΚΕ δεν καταλύει την ευθύνη των υπαρχηγών επιχειρήσεων ..

Μάρτυρας: Όχι βέβαια. Ο αρχηγός δεν είναι μόνο για μια φωτιά .Δεν μπορεί να πηγαίνει από φωτιά σε φωτιά. Γι’ αυτό κάθεται στο ΕΣΚΕ για να συντονίζει με βάση την πληροφόρηση. Τι θα κάνουμε τον αρχηγό «πρώτη έξοδο»;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι τόνοι ανέβηκαν πάντως στη δικαστική αίθουσα όταν η δικηγόρος του Σωτήρη Τερζούδη υπέβαλε στον ερωτήματα σχετικά με την επαγγελματική πορεία και την απόφαση του να δουλεύει και στον ιδιωτικό τομέα το 2019. Ο κ. Λιότσιος έκανε λόγο για «πυροτεχνήματα» της υπεράσπισης ενώ και η πρόεδρος του Δικαστηρίου διερωτήθηκε «γιατί τα ρωτάμε αυτά;»

Η συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση, επανέλαβε στον πραγματογνώμονα, ερωτήματα για την ένταση της φωτιάς στο Νταού Πεντέλης και για το εάν θα μπορούσε να ελεγχθεί από τα εναέρια και επίγεια μέσα.

Απαντώντας στη δικηγόρο, ο κ. Λιότσιος επέδειξε στο δικαστήριο ένα βίντεο από αυτόπτη μάρτυρα στο οποίο απεικονίζεται η πυρκαγιά στις 17:40-17:45. «Βλέπετε στο βίντεο τον κόσμο να παρακολουθεί τη φωτιά, είναι ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται μία φωτιά που δεν μπορεί να ελεγχθεί» τόνισε ο μάρτυρας.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα οπότε ο μάρτυρας θα απαντήσει σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του πρώην υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...