Κοινωνία

Πετρούπολη: Συμμορία με μαχαίρια ανέβαζαν τα «κατορθώματά» τους στο TikTok

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής,  σε συνεργασία με το Τ.Α Πετρούπολης, για τον εντοπισμό και σύλληψη μελών διαβόητης συμμορίας, που διέπρατταν ληστείες με θύματα ανήλικους, τις βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους τηλέφωνα και μετά ανέβαζαν το επίμαχο υλικό στα social media -κατά προτίμηση στους λογαριασμούς τους στο TikTok.

Ήδη, έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, που θεωρούνται ο «πυρήνας» αυτής της συμμορίας, που σκορπούσε τον τρόμο στα δυτικά προάστια και ειδικότερα στην Πετρούπολη.

Η εν λόγω συμμορία, που αποτελείται από άτομα ηλικίας 16-19 ετών, είχε βάλει στο στόχαστρό της μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, στους οποίους έκαναν επιθέσεις «στην ψύχρα» -ειδικότερα σε όποιον κυκλοφορούσε με ακριβό κινητό τηλέφωνο, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στους κατόχους iPhone.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνήθως, λήστευαν τα θύματα τους υπό την απειλή μαχαιριών. Κουβαλούσαν και σιδερογροθιές, και μάλιστα δεν δίσταζαν να τους ξυλοκοπήσουν, σε περίπτωση που έφερναν αντίσταση.

Τα θρασύτατα μέλη της συμμορίας, προκειμένου να εδραιωθούν ως σκληροί και αδίστακτοι στα δυτικά προάστια, είχαν φτάσει στο σημείο να «ανεβάζουν» στο TikTok τα... κατορθώματά τους.

Σε ένα από τα βίντεο που «ανέβασαν», συμπεριλαμβάνεται και στιγμιότυπο από ξυλοδαρμό ανηλίκου. Σε άλλο σημείο, κάνουν επίδειξη των χρημάτων από τις ληστείες που διέπρατταν.

Δείτε βίντεο από το protothema

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ