Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Τραγωδία στα Τέμπη: Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη-2 συλλήψεις και 5 προσαγωγές (βίντεο)

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πλατεία Καραϊσκάκη όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΟΣΕ. Όλα ξεκίνησαν όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε δυνάμεις των ΜΑΤ, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών και δακρυγόνων προκειμένου να τους απωθήσουν.

Πιο συγκεκριμένα, μια ομάδα 20 ατόμων απόσπαστηκε από την πορεία, κινήθηκε προς τα γράφεια του ΟΣΕ. Οι κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν με κροτου λάμψης και χρήση χημικών. Εν συνεχεία, αφού έβαλαν φωτιές σε δύο κάδους, μέσω της οδού Μάρνη, έφυγαν με κατεύθυνση τα Εξάρχεια. 

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έγιναν 2 συλλήψεις και 5 προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς είχε προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από το Σύνταγμα και αφού πρώτα κατευθύνθηκε στα Προπύλαια - εκεί βρίσκονται και διμοιρίες των ΜΑΤ- στη συνέχεια κινήθηκε προς την πλατεία Καραϊσκάκη.

Και αυτό διότι οι διαδηλωτές ήθελαν να κατευθυνθούν στον σταθμό Λαρίσης προκειμένου να διαδηλώσουν για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία. Παράλληλα στην οδό Δεληγιάννη στήθηκε φραγμός από τα ΜΑΤ ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο Αίαντας της ΕΛ.ΑΣ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλες πορείες πραγματοποίηθηκαν στο κέντρο της Αθήνας από φεμινιστικές οργανώσεις, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Ήδη, λόγω της συγκέντρωσης, τέθηκαν σε ισχύ έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα. Μάλιστα χρειάστηκε να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας και τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας η οποία πλέον αποκαταστάθηκε. 

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τους κουκουλουφόρους - κατά την ολοκλήρωση της πορείας για το δυστύχημα στα Τέμπη - να προκαλούν επεισόδια και να πετούν αντικείμενα στα ΜΑΤ.

Τη στιγμή που η πορεία ολοκληρωνόταν στην πλατεία Δικαστηρίων, στο Άγαλμα του Βενιζέλου, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Μετά τη ρίψη χημικών και κρότου λάμψης, μια ομάδα των κουκουλοφόρων ανέβηκε προς την Αρχαία Αγορά και πορεύτηκε προς τα στενά της οδού Ολύμπου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται και επί της οδού Αγίου Δημητρίου, μπροστά στο Τουρκικό Προξενείο, ενώ διαδηλωτές συγκεντρώνονται εκ νέου μπροστά στην Καμάρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κλίμα ήταν τεταμένο κι επί της Εγνατίας στο ύψος της Αριστοτέλους, όπου αναρχικοί έσπασαν πεζοδρόμια και πέταξαν κομμάτια τσιμέντου εναντίον των αστυνομικών.

Νέα πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν, νωρίτερα, αναρχικοί για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η διαδήλωση ξεκίνησε από την πλατεία της Καμάρας και προχώρησε σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Ισχυρές ήταν, από την έναρξη της πορείας, οι αστυνομικές δυνάμεις, μετά την ένταση που επικράτησε σε αντίστοιχη πορεία το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη.

Η πορεία είχε τελικό προορισμό τον σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ.

Νέα κινητοποίηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν αυτή την ώρα μαθητές, φοιτητές και μέλη του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Μετά τις πρωινές κινητοποιήσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης για το δυστύχημα των Τεμπών, αυτή την ώρα πραγματοποιείται πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης όπως φαίνεται σε βίντεο και φωτογραφίες του GRTimes.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να σημειωθεί, πως ταυτόχρονα πραγματοποιείται συγκέντρωση αναρχικών στην Καμάρα, αλλά και μηχανοκίνητη πορεία από τους εργαζομένους του e-food.

Δείτε βίντεο του GRTimes.gr:

 

Νέα πορεία στο κέντρο της Αθήνας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Νέα συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τετάρτης. Η συγκέντρωση έχει οργανωθεί από φεμινιστικές οργανώσεις, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από το Σύνταγμα και αφού πρώτα κατευθύνθηκε στα Προπύλαια - εκεί βρίσκονται και διμοιρίες των ΜΑΤ- στη συνέχεια κινήθηκε προς την πλατεία Καραϊσκάκη.

Εκεί οι διαδηλωτές θέλουν να κατευθυνθούν στον σταθμό Λαρίσης προκειμένου να διαδηλώσουν για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Παράλληλα στην οδό Δεληγιάννη έχει στηθεί φραγμός από τα ΜΑΤ ενώ στο σημείο βρίσκεται και ο Αίαντας της ΕΛ.ΑΣ

Ήδη, λόγω της συγκέντρωσης, τέθηκαν σε ισχύ έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα. Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας και τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ